Četvrtak 13.10.2011.
11:42
Beta

Andrić: LDP neće više glasati za zakone

Najbolje za ovu zemlju je ili da vlast jasno kaže šta je plan ili da se okrene i ode: Ivan Andrić
 

"Poslanička grupa LDP je učinila sve da bi pomogla ovoj skupštini da usvoji neke zakone. Nećemo glasati više ni za jedan zakon u ovom sazivu, a od vlade tražimo jasan plan šta da radimo do 9. decembra. Ili jasan plan ili da se što pre raspišu izbori", rekao je Andrić u Skupštini Srbije u okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja.

Evrpska komisija je preporučila da Srbija dobija status kandidatata za članstvo u EU, o čemu konačnu odluku Savet EU treba da donese 9. decembra. Andrić je rekao da je utisak da vlast u Srbiji živi u potpuno drugačijoj zemlji od građana, kao i da sve više poslanika želi da bude opozicija.

"Najbolje za ovu zemlju je ili da vlast jasno kaže šta je plan ili da se okrene i ode", rekao je Andrić i naveo da je novost to što su, kako je kazao, predstavnici vlasti počeli da beže od Skupštine.

"Novo je da ste počeli i da bežite od nas, evo videćemo da li će biti predsatavnika vlade na Odboru za evropske integracije", kazao je Andrić.

Sednica tog odbora zakazana je za 10.30 i najavljeno je da će prisustvovati šef Delegacije Evropske unije Vensan Dežer koji će predstaviti Mišljenje Evropske komisije o zahtevu Srbije za članstvo u EU i Analitički izveštaj Evropske komisije za ovu godinu.

2024 © - Vesti online