Sreda 12.10.2011.
17:02
Beta

"Stefanović nudio podelu Kosova"

"Postavite granicu gde treba, i stura vas priznajemo", navodno rekao Stefanović

Stefanović je demantovao te navode i nazvao ih "tendenciozno smišljenom vešću kojom Priština želi da oteža poziciju Srbije".

Grajčevci, politički savetnik Hašima Tačija, rekao je da mu je Stefanović ponudio nezavisnost u zamenu za sever tokom neformalnog razgovora na jednoj od rundi pregovora.

"Približio mi se (Stefanović) i rekao mi je: 'Postavite granicu gde treba da bude i mi ćemo vas priznati dan kasnije'", kazao je Grajčevci za TV Klan Kosova.

Tačijev savetnik je dodao da podela nije pominjana tokom zvaničnih razgovora dve delegacije u Briselu, ali da je u kuloarima Stefanović to ponovio više puta.

Stefanović je naveo da je Priština tendenciozno lansirala vest da Beograd nudi priznanje nezavisnosti Kosova u zamenu za sever u nameri da oteža poziciju Srbije.

"Naravno da to nisam rekao, jer je za Srbiju neprihvatljivo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Sva druga rešenja će biti predmet budućeg dijaloga i najviše će se pričati o rešavanju problema severa Kosova", rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online