Sreda 12.10.2011.
14:25
Beta

Knin: Baklje na tvrđavi za rođendan Gotovine

"Ovo je zajednička čestitka hrvatskih branitelja i svih naših prijatelja, posebno navijačkih grupa iz svih delova Hrvatske.

Želimo da čestitamo rođendan našem heroju generalu Anti Gotovini i to s mesta na kojem je podignuta hrvatska zastava kao simbol pobede," rekao je Boris Mužanović, predsednik zadarskog ogranka udruženja Zavet.

Bakljada u Kninu

Baklje su, kako prenose lokalni mediji, palili uglavnom Gotovinini saborci, a među njima je bila i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, iz Hrvatske demokratske zajednice.

Paljenje baklji i čitanje rodoljubivih pesama organizovali su Braniteljski portal i Zajednice braniteljskih udruženja Zadarske županije.

Za večeras je u Zadru najavljeno čitanje rodoljubive poezije pod nazivom "Mislimo na tebe, generale", a u Splitu muzičko-poetsko veče povodom Gotovininog rođendana.

Rođendansku čestitku Anti Gotovini javno je uputila desničarska Hrvatska stranka prava.

Sudsko veće haškog Tribunala sredinom aprila je prvostepeno osudilo generale Antu Gotovinu i Mladena Markača na 24, odnosno 18 godina zatvora zbog učešća u zločinačkom poduhvatu čiji je cilj bio tokom i posle "Oluje" prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s područja Krajine.

Treći optuženi, general Ivan Čermak, oslobođen je krivice i pušten na slobodu.

2024 © - Vesti online