Utorak 11.10.2011.
21:19
Beta

Stanišiću pozlilo u sudskom pritvoru

Stanišić ima smptome "nalik onim u pijanstvu"
 

Na početku zasedanja, Stanišićev branilac Vejn Džordaš obavestio je sudije da mu je Stanišić rekao da je "u petak pao u nesvest iz njemu neznanih razloga".

Džordaš je rekao da se Stanišić, koji je u sudnici, "ni danas ne oseća dobro".

Predsedavajući sudija Alfons Ori na to je citirao izveštaj lekara iz pritvora po kojem je Stanišić "imao problema sa govorom i da je video duplo".

Po delu izveštaja koji je sudija pročitao, Stanišić je imao "simptome nalik onim u pijanstvu", koji su trajali "sat vremena". Lekar ga je zatim pregledao, ali nije utvrdio nikakav poremećaj.

Stanišić pati od hronične bolesti organa za varenje i depresije, a tokom suđenja su lekari pominjali i druge bolesti, poput kamena u bubregu.

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije optužen je za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95, zajedno sa svojim tadašnjim pomoćnikom Frankom Simatovićem-Frenkijem.

U toku je dokazni postupak Stanišićeve odbrane.

Suđenje Stanišiću i Simatoviću počelo je pred Tribunalom u junu 2009. Njih su vlasti Srbije i uhapsile i izručile sudu tokom 2003, tokom akcije Sablja posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Tribunal je Simatovića i Stanišića više puta od tada puštao na privremenu slobodu.

2024 © - Vesti online