Sreda 12.10.2011.
08:00
Vestionline

Folksvagenov "Think blue" oduševio stručnjake

Folksvagen Think blue

"S inicijativom 'Think Blue' Folksvagen želi da inspiriše na usvajanje ekološki prihvatljivog načina života. Ove značajne nagrade dodeljene su ideji koja stoji iza inicijative, odnosno njenom izvanrednom dizajnu. A kreativna realizacija služi za uspešan dijalog s našim kupcima", objasnio je Luka de Meo, šef marketinga kompanije Folksvagen.

Četiri nagrade dodeljene su za komunikacijski dizajn i dizajn prezentacija ideje "Think Blue". Ugledne nagrade "iF communication design award" u kategoriji "Exhibition/Trade Fair", kao i "red dot Design Award" u kategoriji "Event Design" osvojila je izložba "Think Blue Ideas" postavljena u berlinskom automobilskom forumu "Unter den Linden", u okviru koje se posetioci mogu informisati o različitim aspektima ideje "Think Blue".

Komunikacijski dizajn "Think Blue" je, osim toga, pobednik prvog takmičenja ABC (Automotive Brand Contest) za najbolji automobilski dizajn 2011. godine. S projektom "Think Blue" Folksvagen se bavi pitanjem usklađenosti individualne mobilnosti sa ekološkom održivosti.

U tom smislu je kompanija razvila ekološke tehnologije poput efikasnog "BlueMotiona", potom električne mobilnosti, ali i sasvim novih koncepata pokretljivosti kao što su karšering-projekt "Quicar" i koncept proizvodnje automobila koji štedi prirodne resurse nazvan "Think Blue. Factory". 

2024 © - Vesti online