Utorak 11.10.2011.
16:08
Vestionline, B92

Živković šampion Evrope u kikboksu

Najjači u Evropi - Petar Živković

Petar Živković je do titule u kategoriji do 64,5 kilograma došao u Helsinkiju, na velikoj profi reviji "Fajt festival“, pobedom nad Jarkom Jusilom, jednoglasnom odlukom sudija.

"Jarko Jusila je rival za respekt. Za kilažu u kojoj smo se borili veoma je krupan i visok. Ima duge noge i duge ruke, visok je 184 centimetra. Nepisano pravilo je da zbog gabarita borac ima mane u vidu snage i izdržljivosti, ali Jusili to nije nedostajalo. Izuzetno tvrd, žilav, spreman, jak borac, ali je imao nesreću da u ovom meču naiđe na ravnog sebi“, rekao je Živković posle borbe.

Srpski kik-bokser je istakao da je meč za titulu šampiona Evrope bio veoma težak.

"Bio je to pravi rovovski duel. Jusila je borac koji rivale lomi sistematskim tempom, ne zna za korak nazad. Takođe je profi bokser što je meni odgovaralo, jer se i ja poslednjih godina uspešno bavim i tim sportom. Meč je bio težak, dosta udaraca je razmenjeno. Jarko je više napadao, ali malo je bilo čistih udaraca, poena. Većina je završavala u gardu. S druge strane, ja nisam napadao mnogo, plan je bio da svaki udarac bude poen, i u tome sam uspeo. Finac je tokom meča izdržao nekoliko zaista teških udaraca u glavu i telo, mnogi ne bi, i to još potvrđuje njegovu spremnost i snagu“, naglasio je Živković.

Novi šampion Evrope opisao je kakav je osećaj biti na krovu ’Starog kontinenta’.

"Titula za mene mnogo znači, nastavljam da punim kako ličnu, tako i srpsku riznicu. Uz to, meni je posebno značajna posle svih problema koje sam imao sa povredama. Zadovoljan sam i kako sam reprezentovao sebe, srpski kik boks, ali i Srbiju u celini“, dodao je Živković.

2024 © - Vesti online