Ponedeljak 10.10.2011.
23:40 >> 12:25h
Srna

Mladić zbog upale pluća u bolnici, oseća se bolje

Mladić se žali na probleme sa zdravljem
 

Šaljić je kazao da su Mladiću uključeni infuzija i antibiotici, i da dobro reaguje na terapiju. 

Mladiću je bilo loše zbog čega je lekar uradio analize, a pošto ništa nije nađeno, prebačen je u bolnicu i data mu je infuzija, rekao je Šaljić prvobitno za "Večernje novosti".

U Tribunalu nisu mogli ni da demantuju niti da potvrde ovu informaciju.

Na probleme sa zdravljem Mladić se požalio i na statusnoj konferenciji koja je održana prošle nedjelje u Tribunalu. Rekao je da mu se pokrenuo kamen u bubregu, pa su stražari morali da mu pomognu da ustane i obuče se.

Neki mediji su kasnije pisali da je Mladić prebačen u bolnicu zbog upale pluća, prenoseći izjavu Šaljića.

"Uprava zatvora u Sheveningenu obavestila me je da je Mladić smešten u bolnicu, navodno zbog upale pluća, ali nisu hteli da kažu u koju", rekao je Šaljić, a prenose beogradski mediji.

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske zatražio je i da ga pregledaju lekari koji su ga lečili u Srbiji od 1996. do 1998. godine i koji su upoznati sa njegovom dijagnozom. Mladić je rekao da ga nije sramota što je bolestan, da hoće da se leči i da ne usporava proces, jer želi da dođe do istine.

Glavni Mladićev advokat Branko Lukić rekao je ranije da će se odbrana generala obratiti Republici Srpskoj, ako vlasti u Srbiji uskoro ne odluče o formiranju lekarske komisije koja bi pregledala Mladića.

Hag: Mladić jeste hospitalizovan

Portparolka Haškog suda Nerma Jelačić potvrdila je danas da se bivši komandant vojske bosanskih Srba Ratko Mladić nalazi "pod medicinskim tretmanom", ali je naglasila da nije u mogućnosti da otkrije o kakvom se tretmanu radi.


"Potpuno su netačni navodi nekih medija da je prošle sedmice Mladić kolabirao. Kašnjenje početka Statusne konferencije u četvrtak, 6. oktobra, nije imalo nikakve veze sa njegovim zdravstvenim stanjem", kaže se u izjavi Nerme Jelačić.


Ove neosnovane spekulacije, napominje se u izjavi, ne mogu ni na koji način biti dovedene u vezu sa zdravstvenim stanjem zbog kojeg je Mladić danas pod medicinskim tretmanom.


"Međunarodni sud nastavlja da Mladiću, kao i svakom drugom pritvoreniku, pruža najbolju zdravstvenu negu dostupnu u Holandiji", navodi Nerma Jelačić.

2024 © - Vesti online