Ponedeljak 10.10.2011.
08:10 >> 12:46h
Beta

Policijski sindikat Srbije počeo štrajk

Prekrstiće ruke iza leđa i neće se mnogo uzbuđivati: Članovi PSS-a u štrajku
 

Predsednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je kasno u nedelju uveče, nakon višečasovnog razgovora predstavnika tog sindikata sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, da nema odustajanja od za najavljenog štrajka do ispunenja zahteva.


"Mi nastavljamo danas razgovore sa Dačićem i videćemo da li će doći do dogovora po našim zahtevima", rekao je Mijailović.


Mijailović je ranije kao razlog za štrajk naveo to što još nije primenjen kolektivni ugovor u delu o poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u, kao i poboljšanju uslova rada.


PSS je najavio da će od ponedeljka zbog generalnog štrajka smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo u hitnim slučajevima.


Policija će, kako je najavljeno, izlaziti samo na hitne intervencije, a inspektori će izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Nemamo nesporazum sa Dačićem

Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je da sindikat nema nesporazume sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, sa kojim su saglasnost postigli i pre tri meseca.

Mijailović je rekao da je Dačić bio iznenađen činjenicom da ga određene strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne slušaju.

"Te strukture postoje u središtu Ministarstva, a zatim se reflektuju na niže nivoe, gde načelnici ne izvršavaju naloge ministra. Neke od depeša koje je ministar poslao su ignorisane", izjavio je Mijailović.

Policijsko poštovanje minimuma rada znači da će se obavljati samo hitne intervencije. Granični prelazi će raditi smanjenim kapacitetom, a izdavanje ličnih karti, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo za hitne slučajeve.

2024 © - Vesti online