Nedelja 09.10.2011.
16:00
Beta

Malinari neće u protest

Terzić je rekao da je Dačić obećao da će probleme malinara izneti predsedniku države Borisu Tadiću i na sednici Vlade i da će potom biti zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.

Zadovoljni razgovorom: Predstavnici malinara sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem

Terzić je rekao da malinari pristaju da im subvencije budu isplaćene do 31. marta naredne godine, odnosno da budu predviđene budžetom za sledeću godinu.

"Ministar je rekao da je video da kod malinara postoji razumevanje da se subvencije isplate do 31. marta 2012.", rekao je Terzić i dodao da su malinari ukazali i na malverzacije u izvozu malina i da je Dačić obećao da će policija to ispitati.

Malinari traže da sadašnja otkupna cena malina od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara i da subvencije za izvoz budu 26 dinara. Terzić je rekao da bi malinari od Vlade Srbije najkasnije za dve sedmice trebalo da dobiju odgovor na svoje zahteve i da će do tada čekati. Dodao je da je Dačić prihvatio i zahtev malinara da se povuku prijave protiv organizatora protesta u Arilju iz avgusta ove godine.

Predsednik Unije proizvođača maline rekao je i da će malinari otići u Brisel kako bi u Evropskoj komisiji razgovarali o svojim problemima u oktupu malina.

2024 © - Vesti online