Subota 08.10.2011.
22:05
Vestionline

Sparks: Žao mi je Srba na blokadama

On je rekao da deblokada puteva "traži rešenje" i poručio građanima koji stoje u blizini barikada da se ne plaše za svoju budućnost, jer će, kako kaže, vladavina zakona biti u funkciji u bilo kom delu Kosova.

Srbi nemaju čega da se boje: Endi Sparks

"Danas je kišovito, hladno vreme i zaista mi je žao ljudi koji stoje u blizini barikada. Mislim da se plaše za svoju budućnost, ali poručujem im da ne moraju da brinu o njoj, jer će vladavina zakona biti u funkciji u bilo kom delu Kosova i radujemo se uspostavljanju zakona i na severu", rekao je Sparks novinarima u Peći.

Ministar unutrašnjih poslova samoproklamovane republike Kosova Bajram Redžepi rekao je da kosovske institucije, u saradnji sa Kforom i Euleksom, pripremaju plan za uklanjanje barikada.

Dan posle posete posrednika EU Roberta Kupera Beogradu, situacija na severu Kosova je nepromenjena - Srbi i dalje dežuraju na barikada i očekuju ishod Kuperovog sastanka sa vlastima u Prištini o stanju na prelazima Jarinje i Brnjak, koji je zakazan za ponedeljak, 10. oktobra.

Kuper će Prištini predstaviti moguća rešenja za Jarinje i Brnjak, koje mu je juče predočio šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Stefanović je rekao da postoje "jasni opisi budućih rešenja za probleme na Jarinju i Brnjaku", ali nije želeo da govori o njima, jer se to, kako kaže, ne saopštava dok traje pregovarački proces.

2024 © - Vesti online