Subota 08.10.2011.
16:18
Vestionline

Hrvatima poraz i batine u Atini

Hrvatski navijači napadnuti bakljama i topovskim udarima u Atini

Grčki navijači dočekali su početak utakmice sa Hrvatskom rešeni da se obračunaju sa navijačima gostujuće reprezentacije. Posle paljbe bakljama, molotovljevim koktelom i topovskim udarima, sudija Hauard Veb na nekoliko minuta morao da prekine susret.

I pre meča na prilazima stadionu, grčki su navijači zasuli Hrvate kamenjem, ali je policija brzo intervenisala i rasterala huligane. Kako se kasnije ispostavilo oko 100 maskiranih ljudi napalo grupu navijača Hrvatske.

Na samoj utakmici grupa napadača u kojoj su neki nosili motociklističke kacige, ispalila je ka gostima nekoliko signalnih raketa i bacila jedan "molotovljev koktel" koj je srećom završio na ogradi. Posle osam minuta prekida utakmica se nastavila, ali je oko 700 hrvatskih navijača nastavilo da lomi sedišta i sukobilo se sa policijom koja je odgovorila suzavcem. Kako pišu hrvatski mediji, jedan navijač "kockastih" ostao je bez prsta najverovatnije kao posledica topovskog udara koji je bačen.

Konačni rezultat ove utakmice bio je 2:0, a strelci su bili Samaras i Gekas. Nakon ovakvog epiloga Grčka je prva u kvalifikacionoj grupi, dok će Hrvati svoj odlazak na EURO 2012. morati da obezbede kroz baraž.

2024 © - Vesti online