Petak 25.12.2009.
02:21
Vestionline; Tanjug

Balak: Tipujem na Engleze

Balak veruje da selektor Fabio Kapelo može da predvodi Engleze do prve titule od 1966. godine i smatra da je njegova reprezentacija "malo iza" najboljih.

"Engleska ima veliki tim i nekoliko individualaca visoke klase. Sada sa Kapelom imaju i selektora koji im je doneo stabilnost. To je izuzetno važno i ekipa oseća to", izjavio je Balak.


Fudbaler Čelsija ističe da su Englezi sa Kapelom na čelu u stanju da dobijaju važne utakmice i kada ne igraju na baš visokom nivou.


"To je odlika italijanskih trenera, posebno Kapela. Reprezentacija Engleske sada ima veliko samopouzdanje i ja to osećam igrajući u Premijer ligi. Mislim da su oni jedni od favorita na šampionatu sveta", rekao je kapiten Nemačke.


Ostali kandidati za visok plasman u Južnoj Africi, prema mišljanju Balaka, su Brazil, Italija i Francuska, a da je Nemačka "blizu tih ekipa".


"Na prvenstvu sveta mora dosta da se radi, ali uz sve to neophodna je i sreća. U ovom trenutku smatram da ima boljih timova od nas", zaključio je Balak.

Nemačka će na Mondijalu 2010. godine igrati u Grupi D sa Srbijom, Ganom i Australijom, dok je Engleska u Grupi C sa SAD, Alžirom i Slovenijom.

2024 © - Vesti online