Petak 25.12.2009.
01:14
Vestionline

Nađ: Nećemo o poštenju!

Nekadašnji igrač, a sada funkcioner  Partizana, Albert Nađ reagovao je na izjavu Save Miloševića da se više nikad neće kandidovati, ni prihvatati bilo kakve funkcije, jer pošteni ljudi nemaju nikakav prolaz u Srbiji.

"Razumem da je Savo malo razočaran, jer je izgubio na izborima. Međutim, nećemo o poštenju da pričamo, pošto sam ja zbog toga, zbog iskrenosti, pre dve godine otišao iz Partizana. Te moje osobine nisu bile po volji nekim tadašnjim rukovodiocima, a o onom što sam uradio za klub tada, neka pričaju drugi", izjavio je Albert Nađ za "Večernje novosti".

"Moj poziv za Savu da nam se pridruži u upravljanju klubom je bio iskren, verujem da i on zna da sve ono što kažem, to i mislim", dodao je Nađ.


On je istakao da ima osnovne ideje šta bi moralo da se uradi da bi Partizan ostvario dobre rezultate.


"Prvo mora da se sagleda budžet i na osnovu toga da se pravi tim i zahtevaju rezultati. Ne treba ići preko svojih granica, ni ja sa 175 centimetara visine ne mogu da 'zakucam' u koš. Fudbaleri moraju da zarađuju, od njihovih rezultata zavise i svi ostali zaposleni u klubu, ali do velikih nagrada mora da se dolazi kroz uspehe", istakao je bivši kapiten Partizana.


Nađ je naglasio da Omladinska škola "crno-belih" mora odlično da funkcioniše.


"Zemunelo je rudnik dijamanata, koji samo moraju da budu na pravi način izbrušeni. Škola može da izdržava ceo klub i na finansijskom i na sportskom planu. Mora da se uspostavi jedinstveni sistem za sve generacije, da bi prelazak u prvi tim bio što bezbolniji. Kao što je to bio slučaj sa Savom, sa mnom, Bjekovićem, Saletom Ilićem, Duljajem...

Pored toga, moramo da imamo i pravi skauting, jer on rešava pola posla. Uzmimo samo primer Duleta Vujoševića u košarkaškom klubu. Svake godine mu odlaze najbolji, ima najmanji budžet u Evroligi, a stalno pravi čuda. Budimo realni, ko je za Aleksandra Marića čuo dok nije došao u Partizan? E, to je ono što moramo da radimo i mi u fudbalskom klubu", zaključio je Nađ.

2024 © - Vesti online