Petak 25.12.2009.
00:25
Tanjug

Bin Ladenova kćerka u Teheranu

Osama bin Laden
 

Motaki je to saopštio dan pošto je britanski list "Tajms" preneo da se neki od najbližih rođaka odbeglog lidera Al Kaide Osame bin Ladena, uključujući ženu i decu, kriju u tajnom objektu u Iranu, pod zaštitom Teherana.

Kćerka Bin Ladena, Iman, nedavno je uspela da pobegne iz tog objekta i da se skloni u saudijskoj ambasadi, naveo je "Tajms". Ministar Motaki je, međutim, istakao da njen identitet mora biti najpre utvrđen, a zatim će moći da napusti Iran sa odgovarajućim dozvolama. Motaki nije spomenuo da li neki drugi rođaci Bin Ladena žive u Iranu.

Prema pisanju "Tajmsa", među osobama koje se skrivaju u gorepomenutom tajnom objektu u Iranu, nalaze se jedna od Bin Ladenovih žena, šestoro dece i jedanaestoro unučadi, koji su se do neposredno pre terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine nalazili zajedno sa njim u jednom kampu u Avganistanu.

"Tajms" citira Omara bin Ladena, četvrtog Bin Ladenovog sina, koji je rekao da nije znao da su mu braća i sestre živi, sve dok mu se nisu javili u novembru 2001.

2024 © - Vesti online