Ponedeljak 10.10.2011.
08:00
Vestionline

Otvoren Guči muzej u Firenci

Guči muzej je zamišljen kao dinamičan a ne nostalgičan, sa mogućnošću slanja izložbe na turneju.

"Namera nam je da ispričamo našu priču i učinimo je dostupnom svima, da uradimo nešto za i sa ovim gradom’’ rekao je Patricio di Marko, predsednik i direktor Gučija. Pored stalne postavke koju bi činili komadi iz Gučijevih kolekcija, kompanija planira da napravi mesta i za izložbe savremenih umetnika uz pomoć Pinol Fondacije.


Muzej se prostire na tri sprata, gde su eksponati poređani tematski, a ne hronološki. Tako u muzeju postoji soba posvećena putovanjima, Flora dizajnu, soba sa skorašnjim kreacijama Fride Đanini, soba sa studijom GG monograma, pa sa nakitom iz 70-tih, i čak sport i rekreacija prostorija u kojoj se nalazi i Guči surf daska.

Ono što povezuje celu zbirku jeste nezaobilazni holivudski duh koji se oseća sa fotografija koje krase zidove, na kojima su filmske zvezde iz svih era Holivuda.


"Muzej je takođe, i omaž Firenci, i bez obzira na to što je internacionalna kompanija, koreni uspeha leže ovde, u rukama lokalnih umetnika i zanatlija, koji su bili zaslužni za rast kompanije", dodaje Patricio di Marko i kaže da kreativna direktorka Frida Đanini takođe veoma poštuje istoriju i poreklo Guči brenda. 

2024 © - Vesti online