Subota 08.10.2011.
11:24
Vestionline

Het-trik Iguaina, Mesi konačno

Sjajno veče imao je napadač Reala Gonzalo Iguain, koji je postigao tri gola. U strelce se upisao i Lionel Mesi i tako prekinuo dvoipogodišnji post u dresu Argentine.

"Veliko je zadovoljstvo što smo startovali u kvalifikacijama na ovakav način. Ovo je nova era za argentinski fudbal, sa novim selektorom Alehandrom Sabeljom ", istakao je Iguain.

Mesi i Iguain, napadači Barselone i Reala, sjajno su se dopunjavali. Tako je igrač Madriđana namestio gol Mesiju, dok se omaleni dribler revanširao Iguainu asistencijom kod četvrtog pogotka domaćina.

Goleada je viđena i na čuvenom “Sentenariju” u Montevideu, gde je šampion Južne Amerike Urugvaj upisao prvu “trojku” protiv Bolivije 4:2 (3:1). Vremešni štoper Dijego Lugano pamtiće ovaj meč po dva postignuta pogotka, a u strelce su se upisali i igrači sa najvećim rejtingom, uz Dijega Forlana, Luis Suarez i Edinson Kavani.

Ekvador je bio siguran na startu kvalifikacija protiv Venecuele 2:0 (2:0), a ceo posao završen je u prvih pola sata igre. Strelci su bili Havijer Ajovi i Kristijan Benitez, napadači koji su svojvremeno bili na meti Partizana i Crvene zvezde.

Konačno, Peru je u Limi nadigrao vicešampiona kontinenta Paragvaj sa 2:0 (0:0) golovima napadača Hamburgera Paola Gerera.

Kvalifikacije se nastavljaju utakmicama drugog kola 11. i 12. oktobra. 

2024 © - Vesti online