Subota 08.10.2011.
20:28
M. Jakšić - Vesti

Opet kažnjena što brani čast mrtve ćerke

Pre ću u zatvor nego da platim kaznu: Vjera Solar

Vjera je ovih dana obaveštena da je izgubila sudski spor sa Vladimirom Milankovićem, ratnim zamenikom načelnika sisačke policije, nedavno uhapšenim zbog zločina nad Srbima u Sisku i listom "Slobodna Dalmacija", te da mora da plati sudske troškove u iznosu od 25.000 kuna (3.333 evra).

Pre toga ova nesrećna žena izgubila je i spor po tužbi za odštetu i mora da plati više od 1.000 evra na ime sudskih troškova. Ovaj iznos je prvobitno bio čak 10.000 evra, ali i pored smanjenja sada ukupno mora da plati više od 4.000 evra.

Hicem prekinuta ljubav: Duško Malović i Ljubica Solar

Vjera je tužila Milankovića i "Slobodnu Dalmaciju" zbog vređanja verenika njene ćerke, koji je u to vreme bio oficir bivše JNA.

Za njega su govorili da je "kosovac", da je tukao Ljubicu, da je imao psa koji je ubijao ljude... Blateći Malovića oni su pravdali i zločin nad Ljubicom, navela je Vjera Solar u tužbi.


Mada je na izmaku snage zbog svega što joj se dešava, Vjera se ne predaje i kaže da svojom borbom želi da nađe izlaz i za brojne druge Srbe koji su takođe izgubili sporove sa hrvatskom državom nakon što su je tužili zbog zločina nad njihovim najmilijim tokom rata.


- Ništa im neću platiti, rađe idem u zatvor. Baš me interesuje kako će to izgledati kada završe u zatvoru svi ti nesretnici koji državi moraju da plate što im je iskasapila njihove porodice. Hoće li konačno ta navodno demokratska i humana Evropa shvatiti da u ovoj državi još uvek traje zločin nad našom decom, braćom, sestrama, muževima, očevima, majkama i nama samima - kroz plač kaže Vjera Solar.

Prazna obećanja Pupovca

 

- Iz srpskih institucija su nam obećavali da će rešiti naš problem. Pozivali su se pri tom na koaliciju između HDZ- i SDSS-a. Da će to biti njihov prioritet. Da će tražiti donošenje zakona kojim bi se poništile te sramotne presude o plaćanju sudskih troškova.

 

Jednom prilikom sam o tome razgovarala i sa predsednikom Srpskog narodnog veća i saborskim zastunikom Miloradom Pupovcem. Ali, od njegovih obećanja nije bilo ništa - žali se Vjera Solar.

2024 © - Vesti online