Petak 07.10.2011.
21:16
Vestionline

Tuča Amiša, šišali i brijali kose i brade

Policija navodi da su povod za tuču bile "duhovne razlike", ali napredak istrage otežava odbijanje Amiša da sarađuju sa policijom, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Amiši su izrazito miroljubiva zajednica, okrenuta hrišćanskom učenju, koja se odrekla svih tekovina moderne civilizacije, uključujući struju, televiziju, automobile, telefone i druge uređaje.

Parodija Ala Jankovića i nije toliko daleko od istine...

Policija je zbunjena zbog toga što je u poslednje tri sedmice u četiri okruga došlo do tuče među Amišima, a nekoliko je lakše povređeno.

Sukobi su se dogodili u mestima Kerol, Holms Džeferson i u Trambul okrugu. Sva ta mesta poznata su po velikim zajednicama Amiša. Jedna 57-godišnja žena iz okruga Trambul rekla je policiji da su joj sin i zet na silu odsekli kosu, kao i da su obrijali bradu njenom suprugu. Ta žena tvrdi da su sin i zet postali deo nekog kulta.

Posed na kojem se dogodio poslednji incident deli 18 amiških porodica, a većina su rođaci. Policija navodi da su neki od osumnjičenih od ranije poznati policiji
zbog pretnji i seksualnog kontakta sa maloletnicima. Za sada nije podneta nijedna prijava.

"Vidimo da se desilo krivično delo, a ja sedim ovde vezanih ruku. Ne mogu ništa da uradim", izjavio je lokalni šerif Fred Abdala žaleći se na odbijanje Amiša da sarađuju.

Pogledajte i parodiju komičara Ala Jankovića na život Amiša, koji je spojio pesmu muzike iz filma ''Dangerous mind'' u izvođenju repera Kulija - ''Gangsta's paradise'', i šaljiv pogled na tu miroljubivu zajednicu.

2024 © - Vesti online