Petak 07.10.2011.
20:11
Vestionline

Aladinova lampa sija u Beogradu

Zvuke i ritmove antičke Mesopotamije, šumove valova sa obala Tigra i Eufrata, šapat Šeherezade, sreću i radost Iračna, Beogradu na dar doneće koncerti muzičkih grupa ''Al- Akhawein“ ( Braća) i ''Alarmawi“. Žar Aladinove lampe na srpski način, oživeće se 13. oktobra, zajedničkim koncertom iračke i sprske muzike.

Dr Falah A. Abdulsada

Ljubitelji filma, u četvrtak, 14. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci moći će da pogledaju veliko otkrovenje prošlogodišnjih evropskih filmskih festivala - irački film ''Sin Vavilona“, režisera Mohameda Al-Darađija, umetnika koji ima jednu od vodećih uloga u stvaranju novog filmskog statusa Iraka.

Organizator celokupne manifestacije Druge iračke nedelje kulture je ambasada Iraka u Srbiji. Podsećajući da su odnosi Iraka i Srbije jaki i imaju dugu tradiciju, W.E. gospodin dr Falah A. Abdulsada, ambasador Iraka u Srbiji dodaje da je kulturna spona dva naroda izuzetno važna da se takav dobar odnos zadrži.

Plan i satnica Iračke nedelje kulture

- Ovom manifestacijom želimo da podsetimo i ukažemo na lepote kulture i tradicije Iraka. Nadamo se da će svi posetioci uživati u programima koje smo pripremili. Naravno, kultura je prvi korak, iza koga će se, nadam se, otvoriti vrata i za još intezivniju poslovnu saradnju dve države, kaže dr Abdulsada.

Tokom Iračke nedelje kulture planirano je 13.10. predavanje o stanju u novinarstvu u Republici Irak na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a dva dana kasnije i potpisivanje protokola o saradnji Udruženja srpskih i iračkih novinara.

2024 © - Vesti online