Petak 07.10.2011.
19:10
Vestionline

Partizan u Zagrebu startuje ABA ligu

Kapiten i trener Partizana - Petar Božić i Vlada Jovanović

Trener crno-belih Vlade Jovanović kratko je analizirao ekipu Zagreba i istakao kakvu igru očekuje od svojih igrača.

“Početak sezone u Jadranskoj ligi uvek nosi opterećenje. Svaki početak je težak, s tim teži što igramo protiv jedne veoma kvalitetne ekipe koja je prošle godine osvojila nacionalni šampionat Hrvatske. Bila je u tom finalu i više nego dominantna i zasluženo slavila, i tako se ove godine plasirala u Evroligu. Poslednje tri-četiri godine su imali velika novčana ulaganja, birali su veoma jak tim, pravili su selekciju godinama, i uspeli su da se plasiraju u Evroligu", rekao je Jovanović i dodao:

"Sam početak takmičenja je težak iz više razloga. Mi ćemo pokušati da pokažemo što ozbiljniju igru na toj utakmici, i u zavisnosti od toga koliko ozbiljnu igru budemo pružili, možemo očekivati i pozitivan rezultat”.

Kapiten Partizana Petar Božić ističe da očekuje težak meč u košarkaškom centru "Dražen Petrović", ali tvrdi da crno-beli u Zagrebu imaju velike ambicije.

“Zagreb je u ovoj za njih evroligaškoj godini, napravio jedan izuzetno jak i kvalitetan tim. Početak sezone je upravo sa njima, jedno od najjačih gostovanja. Svesni smo njihovih kvaliteta, kao i naših ambicija, s toga u Zagreb idemo izuzetno motivisani u želji da na najbolji mogući način počnemo sezonu. Čeka nas dosta teška utakmica, jer zaista imaju odličan tim. Prošlogodišnju ekipu su nadogradili dovođenjem kvalitetnih pojačanja, tako da očekujemo težak meč”, rekao je Božić.

U međusobnim susretima u regionalnom takmičenju srpski šampiona je uspešniji i ima 14 pobeda, dok je tim iz Zagreba samo dva puta odneo pobedu u 17 odigranih mečeva.

2024 © - Vesti online