Četvrtak 24.12.2009.
17:59
Vestionline, Sportservis

Eklston: Šumaher osvaja titulu

"Dugo su postojale spekulacije da će se Mihael da se vrati. Ja sam verovato da će on to i da uradit ako bude fizički spreman. Sada i znamo odgovor", rekao je Eklston i dodao:

"Mislim da je Mihaelov povratak fantastičan za F1. Ali, u isto vreme to je dobro i za njega. Kada se vozači takmiče mnogo godina izgube motivaciju, a to je verovatno i razlog njegovog povlačenja 2006. godine, ali je sada skupio snagu i 100 odsto je motivisan i siguran sam da ćemo videti njegova odlična izdanja naredne sezone".

Eklston je naglasio da je novi vozač ekipe Mercedes GP prvi favorit za osvajanje titule.

"On neće samo da pobeđuje na trkama, on je moj favorit za osvajanje titule. Biće od neizmernog značaja za tim po pitanju razvoja bolida. U prošlosti smo videli da nije zadovoljan sem ako je bolid savršen. Zahvaljujući svojoj vožnji i poznavanju tehnike timu će uštedeti dragoceno vreme, a njegov klupski kolega će direktno profitirati od toga", istakao je prvi čovek F1.

Nemac se iz F1 povukao 2006. godine, pošto je osvojio rekordnih sedam titula, a juče je zvanično potvrdio da će naredne sezone da vozi za ekipu Mercedes GP.
 

2024 © - Vesti online