Četvrtak 24.12.2009.
17:26
Vestionline

Bliži se finale: "Ja imam talenat"

Novi finalisti takmičenja "Ja imam talenat" su brejkdenseri Aleksandar Marković i Ilija Antić iz Beograda, kao i plesni studio "Siti dens" iz Novog Sada. U četvrtoj polufinalnoj večeri šou-programa najveći broj glasova publike osvojili su brejkdenseri, dok je između potencijalnih finalista Pavla Joksimovića i studija "Siti dens" žiri odlučio da kartu za finale da plesnoj grupi.

Do sada su se u finale plasirali Sandra, Darko i Danijel Piler, Sandra Todorović, Marko Pavlović, Karolina Kočetova, Oliver Katić i Biljana Đurđević. Poslednje polufinalno veče, u kome će biti izabrano još dvoje finalista, zakazano je za subotu, a veliko finale za ponedeljak.

"Siti dens" čini osam devojaka koje su prošle godine u Nemačkoj ponele titulu svetskih prvaka. Devojke su vredno trenirale nakon plasmana u završnicu takmičenja.

"Moja deca su veoma poslušna. Sve ovo rade srcem, što je publika prepoznala. Naš ples razumeju oni koji se profesionalno bave ovim sportom, ali i laici. Želimo da ljudi upoznaju naš rad i zavole ples kao umetnost, a ne kao obično đuskanje", ističe koreograf ove plesne grupe Vesna Šećerov.

Novosadske plesačice kažu da žele da mlade motivišu na ples.

"Želimo da raširimo ljubav prema plesu. Nadamo se pobedi, ali smo zadovoljne i ovim što smo do sada postigle", kaže Aleksandra (19), studentkinja prava koja se plesom bavi deset godina.

Iako su nastupili poslednji, Aleksandar i Ilija su se zahvaljujući glasovima publike plasirali direktno u finale. Oni su se predstavili miksom glume, plesa, akrobacije i brejkdensa, što publiku nije ostavilo ravnodušnom. Član žirija Ivan Tasovac rekao je da su ovi momci "doneli Brodvej u Beograd".

"Nisam očekivao uspeh, ali sada idemo na pobedu! Uspeli smo da pokažemo ljudima da u Srbiji politika nije najbitnija, već da to može da bude i ples", kaže student biologije Aleksandar Marković (20).

Deo ovog tima je i Ilija Antić (20), sin mađioničara Lazara Antića, poznatijeg kao Big Lale.

"Očeva podrška mi mnogo znači. Pored njega naučio sam da vladam scenom. Veruje u moju pobedu, njegova sigurnost mi dosta znači. Još uvek ne mogu da verujem da je publika prepoznala naše talente. Pobedu smo čitavu noć slavili sa društvom u noćnim klubovima. Očekujemo dobar plasman u finalu", priča Ilija.

2024 © - Vesti online