Petak 07.10.2011.
09:13
Press

Dečak preminuo zbog 5,5 promila alkohola u krvi

Sa sahrane Nenada Božovića
 

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branko Milovanović rekao je za “Pres“ da je time definitivno potvrđeno da je nesrećni dečak umro od trovanja alkoholom.


- Veštak sa patologije mi je rekao da bi za dečaka te konstitucije i godina bilo pogubno i da je imao 1,5 promila alkohola u krvi - istakao je sudija Milovanović.


Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti Jasna Daragan Saveljić objasnila je za naš list da je 5,53 promila smrtonosna doza čak i za odraslog čoveka i ocenila da je dete sigurno popilo najmanje litar alkohola.


- Kolika je za nekog smrtonosna doza zavisi od intolerancije na alkohol, što je zaista individualno. S obzirom na to da je u pitanju neko ko ima svega 17 godina, njemu je intolerancija mnogo niža u odnosu na starije osobe, a izmeren alkohol govori da je dete popilo mnogo više od dve, tri čaše - ocenila je Daragan Saveljić.


Podsetimo, nesreća se dogodila prošlog vikenda. Nenad je sa prijateljima u subotu pravio žurku u svom selu. Posle velike količine alkohola drugovi su mislili da je zaspao. U jednom trenutku primetili su da je prestao da diše i da su mu pomodrele usne. Tada su shvatili da nešto nije u redu i pozvali jednog starijeg komšiju, a onda i dečakovog oca, koji su ga prevezli do Hitne pomoći u Čačku. Kako su rekli lekari u Hitnoj pomoći, kad je stigao u čačanski Dom zdravlja, Nenad je već bio mrtav.

2024 © - Vesti online