Petak 07.10.2011.
14:12
B. Miličić - Vesti

"Banku" uzeli pevači sa četiri slova

Folk klasik: Miroslav Ilić

- Dugo me nije bilo, ne samo u Minhenu, već u Zapadnoj Evropi. Već dugi niz godina, iskreno govoreći "banku" u dijaspori su uzeli ovi sa četiri slova, kako ih ja zovem, jer svi su se zvali isto - Cica, Maca, Kuca, Ceca, Kuki, Žmuki, Miki...

Sve ove godine ni meni nije bilo loše, jer ja se uvek snađem i uvek ima ljudi koji su me slušali.

Najviše me raduje ovaj tihi, diskretni povratak da tako kažem, jer ja sam folk klasik i snašao bih se i bez ovog - kaže Miroslav, za koga je najveće ohrabrenje što je publika na nastupu u Minhenu svaku pesmu pevala s njim.

- To me ohrabruje, jer sam jednog trenutka pomislio da je naš autentični domaći folk, koji ima genetiku i svrhu, izgubio bitku sa nekim splačinama od muzike. Međutim, ima nekih naznaka da ipak nije sve otišlo dođavola. Mnogo pesama ove generacije kojoj ja pripadam, ako smem tako da kažem - povampirilo se, što me dodatno ohrabruje - kaže čuveni pevač i otkriva kako će iduće godine obeležiti četiri decenije rada na estradi.

Vesela publika: Na nedavnom nastupu Miroslava Ilića u Minhenu

- Nameravam da snimim CD na kome ću ostati dosledan sebi i mom shvatanju folka. Napraviću tri-četiri dobra spota, jer sam u tom delu bio nemaran svih ovih godina, i jednu veliku turneju kroz gradove bivše Jugoslavije, ali i kroz Bugarsku, Rumuniju i Mađarsku. Ako bude uslova možda bih u Zapadnoj Evropi održao koncert u dva-tri grada.

Nekoliko lepih pesama


Da li ste počeli rad na novom CD povodom jubileja?
- Još nisam u konkretnoj akciji, ali sam se razgovarao sa dosta ljudi, čuo sam i nekoliko pesama i mogu da kažem da već imam nekoliko lepih pesama - otkriva Miroslav.

2024 © - Vesti online