Četvrtak 06.10.2011.
20:53
Vestionline

Odbojkaši Vojvodine savladali Partizan

Novosađani su do trijumfa nad braniocem titule došli posle jednog sata i sedam minuta igre. Posle izjednačene igre u prva dva seta, domaćin je, pojačan iskusnim Andrijom Gerićem, uspeo da preuzme kontrolu i sigurno trijumfuje.

Partizan je ušao u meč bolje od domaćina, ali je osetniju prednost ostvario tek sa 14:10. Domaćini su uspeli da se vrate na 15:13, ali su crno-beli povećali prednost pred drugi tajm-aut, pre nego što su Novosađani došli do izjednačenja, za 16:16, a potom i nastavili seriju do 19:16. Ipak, šampion Srbije se ’probudio’ i izjednačio na 21:21 i set uveo u neizvesnu završnicu u kojoj je Vojvodina došla do vođstva 25:23.

Crno-beli su zaigrali znatno bolje u drugom setu i sve vreme su se održavali u prednosti. Vojvodina je uspevala da se primakne, ali ne i da preokrene, pa je Partizan taj period dobio sa 25:22, za 1:1 u setovima.

Novosađani su u trećem setu od početka krenuli ofanzivno i nijednog trenutka nisu dozvolili šampionu da se vrati pa su bez većih problema poveli sa 2:1. U istom ritmu nastavili su i u četvrtom setu pa pobednik nijednog trenutka nije doveden u pitanje.

Ostali mečevi prvog kola igraju se u naredna tri dana. U petak branilac trofeja u Kupu, i prvi osvajač srpskog Superkupa Crvena zvezda gostuje Radničkom, u subotu se igraju dva meča, Jedinstvo - Mladi radnik i Klek Srbijašume - Spartak, a kolo će u nedelju zatvoriti duel Železničara i Ribnice.

2024 © - Vesti online