Četvrtak 06.10.2011.
20:10
Mondo

Navijači Hajduka i Željezničara "ratovali" na Grbavici

Navijački rat na ulicama Sarajeva

Sarajevski Željezničar pozvao je splitski Hajduk na proslavu 90. godina svog postojanja. Sve je bilo zamišljeno da protekne prijateljski i da se podsete onih dana kada su ti klubovi bili članovi one velike jugoslovenske lige.

Međutim, na oko jedan sat pre i utakmice na Grbavici izbili su veliki sukobi između navijača dva kluba. Mediji u Sarajevu javljaju da je u bolnicu preveženo šest povređenih osoba, kao i da su se čuli pucnji z vatrenog oružja!

Dve povređene osobe su iz Metkovića, dve su iz Sarajeva i jedan policajac. Mediji, međutim, navode da je povređenih daleko više ljudi i da neki od njih imaju teške povrede.

Prema informacijama sarajevskog "Dnevnog avaza", navodno su navijači Hajduka ušli na južnu tribinu stadiona na Grbavici i počeli su da kidaju i uništavaju transparente koje su spremili navijači Željezničara, takozvani "Manijaci".

Posle dužeg sukoba, u kojima su razmenjivani udarce, letele su flaše, kamenje, baklje, drugi predmeti, policija je nekako uspela da odvoji zaraćene strane.

Incidenata je bilo i u centru Sarajeva, gde su tri kombija sa navijačima Hajduka napali huligani, a prema rečima očevidaca okršaj je bio više nego žestok.

Sarajevski mediji pišu i da su posle incidenata igrači Hajduka izašli na teren, a da su im njihovi navijači "Torcida", poručili da se "ne vraćaju u Split, ako počnu meč".

Mediji navode da su u sukobima učestvovali navijači Hajduka iz BiH, a da su navijači iz Splita još uvek bili na putu za Sarajevo. Meč je na kraju otkazan.

2024 © - Vesti online