Četvrtak 06.10.2011.
15:05
Vestionline

Pižon: Sa Italijanima moramo strpljivo!

Nećemo se zaletati - Vladimir Petrović Pižon

Selektor Srbije Vladimir Petrović ističe pred, možda i odlučujući kvalifikacioni meč protiv Italije, da bi njegova trebala igrati pametno i bez srljanja, ali i sa motivom da osvoje sva tri boda pred svojim navijačima i tako obezbedi EP 2012. godine.

"Italiji ne pretimo, znamo da im je 'u krvi' da brane rezultat. Nećemo se zaletati, kontra napad može da nas dovede u vrlo nezgodnu situaciju, ali nama su potrebna sva tri boda“, rekao je selektor Vladimir Peteović pred velikim brojem medija u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

"Oni su veoma opasni iz kontranapada i moramo da odigramo pametno i strpljivo kako ne bismo primili gol i došli u situaciju da jurimo minus. Osluškivaćemo rezultat iz Befasta jer nam je i ta utakmica veoma važna. Ipak, pre svega ćemo voditi računa o sebi", dodao je Pižon i potvrdio da se pritisak oseća na svakom koraku i da ono pravo tek predstoji, jer treba obezbediti baraž. 

Selektor nije želeo da priča o tome da li će Vidić biti u konkurenciji za sastav u Sloveniji, ali je otkrio da će se protiv Italijana uz Nevena Subotića, na poziciji centralnog defanzivca naći Slobodan Rajković.

Kapiten reprezentacije će u petak odigrati 101. utakmicu za nacionalni tim, a u glavnom je govorio o atmnosferi, navijačima i neredima u Đenovi.

"Koliko znam, italijanski savez nije želeo da uzme karte za svoje navijače, pa ih zato neće biti na Marakani. Trebalo bi što pre da zaboravimo ono što je bilo pre godinu dana, a ja očekujem da će se od subote pričati o spektaklu i ukupnoj atmosferi sa utakmice", poručio je Stanković.

Kapiten se složio sa stavom kuma Marka Pantelića, kada je u pitanju rasterećenost Prandelijevog tima.

"Kad neko dođe bez imperativa pobede, donekle je opušten, tad može da odigra i najbolje utakimce. Panta je bio u pravu kada je rekao da bi možda bolje bilo da su Italijanima potrebni bodovi. Trudimo se da ne mislimo na njih, jako dobro ih poznajemo, gledamo našu igru, analiziramo rivala, a uz pobedu najveći poklon bila nam puna Marakanu“, pozvao je Stanković navijače da im pruže potrebnu podršku.

Kapiten Srbije priznao je da je poslednjih dana davao savete i selektoru Petroviću i saigračima s obzirom na to da dobro poznaje sve italijanske igrače.

"Jasno je da najveća opasnost dolazi od Pirla. On se posle nešto slabije prošle sezone u MIlanu, sada potpuno preporodio u Juventusu i sigurno da nam neće biti lako. Veoma opasni su i momci poput Rosija i Đovinka. Moram da kažem da su Italijani podigli igru u poslednje vreme, pre svega zahvaljujući selektoru Prandeliju. Igraju organizovano i strpljivo. Nema više 'duvanja' lopte napred. Međutim, kao i svi, i oni imaju mane. Malo ih je, ali pokušaćemo da ih iskoristimo", rekao Stranković.

Utakmica Srbija - Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, a sudiće Portugalac Pedro Proensa.

2024 © - Vesti online