Sreda 05.10.2011.
23:40
Vestionline, B92

Zvezda potukla Bajern u humanitarnom spektaklu

Navijači Crvene zvezde priredili sjajnu atmosferu

Ovaj spektakularan meč, koji je organizovan u okviru akcije fondacije B92 "Bitka za bebe", predstavljao je generalnu probu 'crveno-belih' pred početak nove sezone.

Zvezdu je pred oko 7.000 navijača u "Pioniru" predvodio Amerikanac Adam Morisom sa 17 poena i 6 skokova pre nego što je u 35. minutu isključen zbog sukoba sa rivalom. Dvocifren je bio još samo Filip Čović postigao 12, dok je Petar Popović imao 9 uz 7 skokova. Bavarce predvodili Filip Švethelm sa 12 i Džonatan Valas sa 11 pogodaka.

Navijači Crvene zvezde napravili su fenomenalnu atmosferu u punom "Pioniru" gde su 'crveno-beli' igrali prvi meč otkako je beogradski klub postao Crvena zvezda Beograd zbog saradnje sa FMP-om.

Zvezda je odlično odigrala u prvoj četvrtini. Nošeni atmosferom sa tribina 'crveno-beli' su brzo stigli do dvocifrene prednosti (17:7). Usledila je još agresivnija igra domaćih koji su na kraju prvog perioda vodili (26:11).

Zvezda je održavala prednost većim delom druge četvrtine, a ona je čak u jednom momentu porasla na 18, ali su Bavarci u finišu prvog poluvremena uspostavili ravnotežu u skokovima i boljim šutem smanjili zaostatak na deset razlike (43:33).
 

Beograđani su odlično igrali i u trećem periodu. Svetislav Pešić je odlično rotirao igrače i održavao visok ritam igre protiv koga su Bavarci bili nemoćni te je Zvezda uoči poseldnje četvrtine imala 18 poena prednosti (61:43).
 

Domaći tim nije popuštao ni u nastavku. Stigao je i do 20 poena prednosti, a lepu predstavu i pozitivnu atmosferu malo je pokvario najbolji igrač Zvezde na meču Adam Morison. On je u jednom trenutku polovinom perioda izgubio živce, jer je zbog laktanja hteo da se obračuna sa centrom Bajerna Bogdanom Radosavljevićem, pa je dobio isključujuću tehničku grešku.

I bez jedinog igrača koji je u "Pioniru" ostvario dvocifren učinak, Zvezda je nastavila da diktira tempo, pa je u 37. minutu meča stekla i maksimalnu prednost od 23 poena razlike (73:50). Na kraju je Zvezda slavila sa ubedljivih 80:55.

Crvena zvezda prvi zvanični meč u novoj sezoni igra u subotu od 18.15 časova u Pioniru protiv Hemofarma, u prvom kolu Jadranske lige.

Crvena zvezda:

Čović 10, Cvetković 6, Marković 9, Ilić 6, Lazić 5, Nedović 6, Smiljanić, Tubak, Lešić, Subotić 6, Nikolić, Radetić 2, Morison 17, Milutinuvoć 4, Popović 9.

2024 © - Vesti online