Četvrtak 06.10.2011.
00:37
Beta

Srbija: SAD pomaže poljoprivredi sa 52 miliona dolara

Meri Vorlik
 


Vorlik je posetila Pančevo da bi se uverila kakvi su rezultati te pomoći. Najvažniji programi koje je koristio pančevački Institut Tamiš su stalna obuka njihovih stručnaka iz savetodavne službe naUniverzitetu Pensilvanija, kao i primena najnovijih metoda u obradi zemlje koje čuvaju tlo i smanjuju troškove proizvodnje, ocenila je Vorlik.


"Drago mi je da ste uvek bili pouzdan partner našim institucijama, a dobar tim stručnjaka koji imate bio je ključni faktor u toj saradnji. Posebno me raduje što naglasak u radu stavljate na zaštitu životne sredine, jer je očuvanje resursa naš zajednički zadatak", istakla je Vorlik obraćajući se zeposlenima u pančevačkom institutu.


Ta naučna ustanova je u saradnji s lokalnom samoupravom započela pionirski poduhvat koontrolisane proizvodnje hrane koju Pančevci mogu da kupuju na svojim pijacama, izjavila je gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.


Ona je pozvala američku ambasadorku da saradnja s Institutom Tamiš bude nastavljena, jer taj banatski grad ima velike potencijale u poljoprivredi.

2024 © - Vesti online