Sreda 05.10.2011.
19:52
Beta

Ukinuta presuda Marini Andrejić za ubistvo sina

Marina Andrejić
 

Apelacioni sud je uvažio žalbu branioca okrivljene, ukinuo presudu Višeg suda u Požarevcu i naložio novi ponovni postupak. Marini Andrejić je pritvor produžen do dalje odluke suda.


Ona je optužena da je ubila maloletnog sina tako što ga je, u obližnjoj šumi, iznervirana što odbija da je posluša i ode u selo po pomoć, drškom motike udarila po glavi i vratu usled čega se dečak srušio, a od povreda i preminuo.


U obrazloženju prvostepene presude navodi se da je Marina Andrejić potom dete odnela do ivice bagremove šume, gde ga je spustila na zemlju, prekrila granjem i tako ostavila.


Apelacioni sud je, kako je obrazložio, presudu ukinuo jer je u toku postupka učinjena bitna povreda krivičnog postupka zbog koje je došlo do nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, odnosno nije razjašnjeno kako je došlo do smrti dečaka.


Taj sud navodi da iz nalaza sudskog veštaka proizlazi da bi bi uzrok brze smrti morali da budu višestruki udarci u predelu glave ili jedan udarac vrlo snažnog intenziteta, a da je prvostepeni sud propustio da dovede u vezu kako je moguće da jedan udarac koji, prema nalazu veštaka, nije ostavio trag na lobanji, izazove smrt.

2024 © - Vesti online