Sreda 05.10.2011.
16:06
Beta

Zabranu gej parade objasnili OEBS-ovcima

"Sve što smo govorili pred Paradu ponosa, o velikim bezbednosnim izazovima, potvrdio je i Savet za nacionalnu bezbednost odlukom da se zabrane sve manifestacije tokom protklog vikenda upravo iz razloga koje smo pominjali", naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović u razgovoru sa članovima delegacije OEBS-a Marijom Lukić i Omerom Fišerom.

Srpskoj policiji nedostaje oprema: Veljko Mijailović

U saopštenju PSS navodi su se članovi delegacije OEBS-a Marija Lukić i Omer Fišer interesovali za stavove tog sindikata povodom zabranjivanja Parade ponosa i načinima da se bezbednosni problemi prilikom takvih manifestacija prevaziđu.

"Postojali su ogromni bezbednosni problemi da se organizuje Parade ponosa. Sa druge strane MUP nema dovoljno kapaciteta, odnosno konstantan je nedostatak opreme ili elektronskih uređaja, da bi se obezbedio ovako visoko rizičan skup, a da se bezbednost građana i imovine očuva", kazao je Mijailović.

U budućnosti u tome svakako treba da pomogne i Evropa, dodao je Mijailović.

Bez problema sa Dverima

 

"Mi kao policija spremni smo da razgovaramo sa svima kako bismo prevazišli probleme prilikom održavanja ovakvih manifestacija, kao što je to učininjeno sa pokretom Dveri, jer ni mi ni oni nismo želeli da se ulice Beograda pretvore u bojno polje", rekao je Mijailović.

Kako je naveo predsednik PSS, u trenutnoj socijalnoj i političkoj situaciji u državi mora se više uraditi na promociji razumevanja, a ne da se policija stavlja pred svršen čin.

Paradu ponosa, kao i sve skupove koji su bili najavljeni za prošli vikend, MUP je zabranio iz bezbednosnih razloga.

2024 © - Vesti online