Četvrtak 24.12.2009.
08:09
Vestionline

Kinez pojeo poslednjeg indokineskog tigra

U Kini ne jedu više samo pse i mačke, prešli su i na velke zveri.

Uz prvooptuženog Kanga, koji će morati da plati i kaznu u iznosu od oko 70.000 dolara zbog materijalne štete koju je prouzrokovao i nedozvoljenog posedovanja oružja, na kazne od tri do četiri godine zatvora su osuđena i četvorica pomagača koji su zajedno s njim raskomadali i pojeli tigrovo meso.


Kang Vanian tvrdi da se našao oči u oči s tigrom dok je lovio slatkovodne dagnje u nacionalnom parku, koji se nalazi u blizini kineske granice s Laosom, i da je životinju ubio u samoodbrani. Međutim, tužilac je ovo opovrgao navedeći da mu za lov na dagnje nije bila potrebna puška.


Indokineski tigar je jedna od najugroženijih životinjskih vrsta na svetu. U Kini ih živi samo nekoliko, a na čitavom svetu nema ih više od hiljadu. Žive u šumama Laosa, Vijetnama, Tajlanda i Kambodže, a u ostalim zemljama južne Azije su ili izumrli ili su pred izumiranjem.


Kineski mediji navode da je indokineski tigar u Kini poslednji put snimljen 2007. godine upravo u tom prirodnom rezervatu. Budući da nije viđen od Kangove gozbe, pretpostavlja se da je baš to životinja koju je ubio.

2024 © - Vesti online