Sreda 05.10.2011.
14:32
Vestionline, zurnal.rs

Mihajlović: Marakana svima ledi krv u žilama

Siniša Mihajlović: Briga broj jedan je Pirlo

"Treba ih stisnuti od početka i agresivnim pristupom jasno im staviti do znanja da se kao domaćini nećemo štedeti za pobedu. Italijani su rasterećeni, jer su se kvalifikovali, ali to ne znači da u Beograd dolaze turistički i da će se lako predati".

Odakle nam preti najveća opasnost?

"Briga broj jedan je Pirlo. On je glavni organizator i od njega najviše zavisi igra Italije. Zna se da je sjajan distributer lopti, ali i da ume da se istakne kao izvođač prekida. Zato, kolikogod se može, treba izbegavati prekršaje na 20–ak metara od naše mreže, jer je to idealna razdaljina sa koje Pirlo direktno šutira u gol. Takođe, Italijani u prekidima računaju i na svoje skakače, na Kjelinija, Barzaljija i ostale".


Mi se uzdamo u atmosferu na tribinama…

"Tačno je da oni imaju veliko iskustvo u igranju pred punim tribinama, ali sećam se da se isto govorilo i za igrače Bajerna, pa su svejedno bili bledi u licu kad smo igrali u polufinalu Kupa šampiona i kad ih je na Marakani dočekala paklena atmosfera Zvezdinih Delija. Nikome nije svejedno u takvom okruženju, ma koliko da je to već iskusio u karijeri", rekao je Siniša Mihajlović. 

2024 © - Vesti online