Sreda 05.10.2011.
08:38
B92

Snimljeni napadači na auto tužioca

Tužilac za ratne zločine: Vladimir Vukčević
 

Prema pisanju "Blica", trenutno se radi na identifikaciji tih osoba.

"Napadači su u 3.40 ujutru iskoristili trenutak kada je policajac otišao na drugi kraj ulice i prišli automobilu. Iz nekoliko pokušaja razbili su staklo i uzeli GPS uređaj za navigaciju", kaže izvor Blica upoznat sa istragom.

Pre ovog napada dva čoveka vređala su i dobacivala zameniku tužioca Dragoljubu Stankoviću na suđenju protiv 12 pripadnika paravojne formacije "Šakali",

Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije optuženih za ubistvo najmanje 44 albanska civila u selu Ćuška.

Od njih su odmah uzeti podaci i sada je utvrđeno da se radi o pripadnicima oružanih formacija koje su učestvovale u sukobima na Kosovu i Metohiji.

"Među optuženima za zločin u Ćuški je zavladala uznemirenost otkad se saznalo da će Tužilaštvo za ratne zločine uskoro pred sud izvesti svedoka pod zaštitom (svedok "PS"). On ima važna saznanja o umešanosti optuženih u zločin u selu Ćuška, kada su tokom samo jednog dana, 14. maja 1999, ubijena najmanje 44 albanska civila", kažu u Tužilaštvu za ratne zločine.

Prvo se u petak tokom poslepodnevnog glavnog pretresa dogodio incident povodom kojeg je intervenisala pravosudna straža. Tužilac Stanković izašavši iz sudnice prošao je pored osoba koje su na suđenju bile u publici, a neke od njih su mu se obratile uvredljivim i provokativnim rečima.

2024 © - Vesti online