Sreda 05.10.2011.
16:36
S. Đurić - Vesti

Pomodarstvo ili šansa za bolji život

Svetlana - Ceca Ražnatović sina Veljka i ćerku Anastasiju upisala je u britansku školu u Beogradu, ali oni od septembra ovu školu pohađaju na Kipru. Dok ona sa sestrom Lidijom izdržava šestomesečnu kaznu kućnog pritvora u vili na Dedinju, o njenim naslednicima na Kipru brinu deda Slobodan i baba Mira.

Ceca je decu sklonila na Kipar kako bi bili dalje od tračeva koji prate njeno izdržavanje kazne.

Viktor, sin Lepe Brene i Slobodana Živojinovića, pohađa američku internacionalnu školu, koju je završio i stariji Stefan, dok je Bobin sin iz prethodnog braka Filip završio studije biznisa i finansija u Hjustonu na Univerzitetu Rajs.


- Stefan posle završene američke internacionalne škole pravi dve godine pauzu do koledža i za to vreme trenira tenis. Više je bio na teniskom terenu nego u školi. I Viktor igra tenis, ali više ga privlači fudbal - kaže ponosna mama Brena.


Đina i Kan Džinović, naslednici Harisa Džinovića, pohađaju Francusku internacionalnu školu. Kako pevač kaže, nije u pitanju pomodarstvo, već želja da mu deca budu svetski ljudi.

- Đina i Kan idu u francusku školu zbog toga što mnogo putujemo i živimo u različitim zemljama. Tako u svakom trenutku možemo da ih ispišemo iz škole u Beogradu i upišemo u francusku školu bilo gde u svetu a da pri tom ne izgube ništa od gradiva koje je isto za svu decu koja pohađaju ovu školu u bilo kojoj zemlji na svetu - objašnjava Džinović.


Ćerka Sanje Đorđević Ivana išla je u francusku internacionalnu školu. Razlog - naučiće jezik i biti što dalje od ulice.


- Kad je moj suprug Perica završio fudbalsku karijeru vratili smo se iz Švajcarske u Srbiju i bilo je logično da je upišemo u tu školu zbog jezika, ali i da je zaštitim od ulice. Ivana je oduvek htela da studira međunarodno pravo, fakultet je trebalo da upiše u Švajcarskoj, ali kako je i u Srbiji počelo da se studira po Bolonjskoj deklaraciji ostala je u Beogradu - kaže Sanja Đorđević.


Vesna Zmijanac svoju jedinicu Nikoliju školuje u Atini, a razlog više je i činjenica da njen otac već godinama živi u Grčkoj.


- Nikolija studira međunarodni biznis na američkom koledžu u Atini. Dobar je student, ispite daje u roku, ali primetila sam da pokazuje sklonost prema muzici. Zato sam joj rekla da prvo mora da završi fakultet, a posle neka radi šta god želi. Volela bih da se vrati u Srbiju, mada ću je podržati i ako odluči da ostane u Grčkoj - kaže Vesna Zmijanac.

Taša i Vasil na Berkliju


Nataša Kojić Taša, ćerka folk pevača Dragana Kojića Kebe, završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, a postdiplomske studije na prestižnoj Muzičkoj akademiji Berkli u Bostonu.

 

- Moj put od Srbije do Bostona je bio prilično neobičan i težak. U Americi sam već nekoliko godina, pišem i komponujem pesme, kao i muziku za filmove - kaže Nataša. Univerzitet Berkli u Bostonu završio je i Vasil Hadžimanov, sin Senke i Zafira Hadžimanova, ali se po završetku studija vratio u domovinu.

- Nisam otišao u Ameriku zato što sam hteo da pobegnem, već da se školujem. Vratio sam se i zato što mi se tamo nije dopalo - iskren je Vasil.

 

Kraljev sin u Italiji


Mihajilo Šaulić, sin kralja narodne muzike Šabana Šaulića, završio je fakultet za menadžment u Milanu, a po povratku u domovinu zaposlio se u kabinetu ministra Milutina Mrkonjića. Svog sina u inostranstvu je školovala i Vera Matović, a njen naslednik Miljan fakultet za menadžment je završio u Americi.

2024 © - Vesti online