Utorak 04.10.2011.
23:37
Vestionline, B92

SD Partizan proslavio rođendan, Vujošević predsednik

Na dan kada proslavlja 66 godina svog postojanja, Sportsko društvo Partizan nagradio je najuspešnije pojedince u svojoj najuspešnijoj godini.

Danku Đuniću, koji je dosad vodio sportsko društvo, uručeno je posebno priznanje, a njega je na toj funkciji nasledio Duško Vujošević, dok je za potpredsednika izabran Milorad Čavić.

"Čast mi je da sa ovog mesta, u novom zvanju, mogu da vam čestitam 66. rođendan. Srećno bilo vama, a srećno i tebi Partizane. Prošlu godinu pamtićemo po velikim uspesima članova našeg sportskog društva. Ti rezultati su najbolji pokazatelj da prevazilazimo nacionalne okvire. Pred nama je nova, olimpijska godina u kojoj će glavni cilj biti ostvarivanje dobrih rezultata i postizanje olimpijskih normi za plasman na Igre u Londonu", rekao je Vujošević na svečanosti u beogradskom Hajatu.

"Ove godine je sportskom društvu uspelo što nijednom sportskom kolektivu nikada nije kod nas. Naša riznica je bogatija za deset titula šampiona države i osam nacionalnih kupova. Sportsko društvo je preživelo krize i raspade država i pokazalo da bavljenje sportom ima viši smisao i da je to častan posao", rekao je Vujošević u svom prvom obraćanju.

Novi potpredsednik SD Partizan je najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić.

"Ovo je za mene velika čast, obaveza i veliko zadovoljstvo i biću srećan ako ponovim pet odsto uspeha koje je imao Partizan za vreme Danka Đunića. Voleo bih da sledeće godine na ovom mestu sam sebi uručim priznanje povom dobrog rezultata na OI u Londonu", izjavio je Čavić novinarima.

Šampioni Evrope - Vaterpolisti Partizana

Na svečanosti su dodeljene nagrade u više kategorija:

Za najbolju mušku ekipu u 2011. godini proglašeni su vaterpolisti, koji su pored duple krune i regionalne lige, osvojili i titulu prvaka Evrope. Takođe, najbolji trener je Igor Milanović, koji je vodio vaterpoliste.


Najbolja ženska ekipa su košarkašice, najbolji senior je vaterpolista Vlada Vujasinović, a najbolja seniorka karatistkinja Ivana Čomagić.

Najuspešnija muška juniorska ekipa su veslači, a kod žena karatistkinje. Najbolji junior je plivač Velimir Stjepanović, osvajač dve zlatne medalje za EP. Najuspešnija juniorka je karatistkinja Marija Kovačević. 

Kod pionira su nagrade dobili rukometaš Nikola Potić i karatistkinja Aleksandra Janković.

Ekipni trofeji Partizana u prošloj sezoni:

Fudbalski klub - osvojeno Prvenstvo i Kup
Košarkaški klub - osvojena NLB liga, Prvenstvo i Kup
Ženski košarkaški klub - osvojeno Prvenstvo i Kup
Rukometni klub - osvojeno Prvenstvo
Vaterpolo klub - osvojeno Evroliga, Prvenstvo i Kup
Odbojkaški klub - osvojeno Prvenstvo
Hokej klub – osvojena Slohokej liga i Prvenstvo
Veslački klub - osvojeno Prvenstvo
Rvački klub - osvojen Evrokup i Kup
Biciklistički klub – osvojen Kup
Karate klub, ženskа ekipа – osvojeno Prvenstvo i Kup u borbаmа
Ragbi klub - osvojen Kup
Streljački klub, ženska ekipa - osvojeno Prvenstvo

2024 © - Vesti online