Utorak 04.10.2011.
20:17 >> 23:21h
Beta

Malović: Obećavam da neće biti zaštićenih u "Kolubari"

Snežana Malović
 

"To je moje obećanje. Na ovome se neće stati, državni organi su koordinirani i naša spremnost da se sa korupijom izborimo više se ne dovodi u pitanje", navela je u pisanoj izjavi Snežana Malović, koja je i koordinatorka Vlade Srbije za borbu protiv korupcije.


Snežana Malović je istakla da vlast nije davala obećanja bez osnova i da to sada "jasno dokazuje".

Političari se ne mešaju u istrage

"Nema politike u delovanju istražnih organa i ko god istrage o korupciji povezuje sa političkim trenutkom, neka se zapita da li time abolira korupciju, pokušava da opstruira rad istražnih organa ili obesmisli istrage", navela je ministarka pravde.


Bivši direktor Kolubare i član Demokratske stranke Srbije Dragan Tomić uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama u vrednosti od 12 miliona evra, a privedeno je ukupno 17 osumnjičenih.


"Javna preduzeća su dobro svih građana Srbije i onaj ko iz njih nezakonito uzima novac potkrada svakoga od nas. Zato podršku za istrage o korupciji očekujem samo od građana Srbije i sigurna sam da je njihova podrška nepodeljena", navela je Snežana Malović.

Zašto je ministarka prihvatila posao?

Objasnila je da su istrage visoke korupcije najteže jer zainteresovanih da se dokazi zataškaju ima na svim nivoima.


"Zato ovakve istrage traju duže, ali je nihov rezultat jasan - nema zaštićenih. Ovo je jedan od razloga zbog kojih sam se prihvatila posla koordinatora Vlade za borbu protiv korupcije", navela je koordinatorka.

Državni tužilac: Istragom utvrditi gde je novac

Državna tužiteljka Zagorka Dolovac izjavila je da će istraga utvrditi gde je novac od zloupotreba u Rudarskom basenu Kolubara.

 

"Govorimo o zloupotrebi od 12 miliona evra i neplanski potrošenih 70 miliona evra", rekla je Dolovćeva za "Večernje novosti" povodom hapšenja bivšeg direktora Kolubare Dragana Tomića i još 16 ljudi u vezi sa malverzacijama u tom preduzeću.

 

Ona je istakla da će "istraga utvrditi krivicu svakog od onih koji su učestvovali u pljački građana Srbije u Kolubari".

2024 © - Vesti online