Četvrtak 24.12.2009.
00:41
foxnews.com

SAD: Invalid držao taoce u pošti, pa se predao

Veliki problemi u malenom Vitevilu

Voren Tejlor je sam izašao iz zgrade pošte, sa rukama dignutim u vazduh, a policija u prvim časovima istrage nije saopštila šta je bio motiv ovakvog njegovog postupka.

 

Lokalni mediji su najpre objavili su da je u čovekovim kolima, kojima se dovezao do pošte, pronađeno nekoliko bombi, a da je iz objekta pucano napolje. Policija je na početku incidenta tvrdila da razmene vatre nije bilo, te da niko nije povređen u inicidentu.

Portparol Američke pošte Pit Rendina je istakao da otmičar po dolasku policije na lice mesta nije dostavio svoje zahteve pregovaračkom timu, osim što je tražio picu. Nije poznato da li mu je zahtev bio ispunjen, tek otmičar je posle izvesnog vremena pustio dvoje talaca na slobodu.

Za to vreme, policajci na licu mesta tvrdili su kako je otmičar na grudi pričvrstio oko 2,5 kilograma plastičnog eksploziva, ali portparol policije Virdžinije Korin Geler to nije želela da potvrdi.

Zbog ovog incidenta bile su zatvorene ulice u tri bloka u centru gradića koji ima oko 8.500 stanovnika, što je, kako ističu mediji, dosta štetilo "božižnoj kupovini, jer su zatvorene i mnoge radnje". Da podsetimo, najveći broj Amerikanaca u četvrtak 24. decembra slavi Badnje veče...

2024 © - Vesti online