Utorak 04.10.2011.
15:11
Vestionline, Kurir

Lazar Marković na meti Fiorentine

Ko bude želeo da ga kupi, moraće dobro da odreši kesu - Lazar Marković

Talentovani 17-godišnji napadač Partizana Lazar Marković mogao bi ubrzo da karijeru nastavi u italijanskoj Fiorentini! Italijani su spremni da za Markovića plate 3,5 miliona evra, a on bi već u junu 2012. godine stigao u Firencu.

Jedan od čelnika aktuelnog šampiona države u razgovoru za Kurir kaže da u poslednjih nekoliko nedelja postoji interesovanje Fiorentine.

"Zaista je prerano govoriti o odlasku Markovića iz Humske, pogotovo zato što zimski prelazni rok počinje tek za tri meseca. Lazar je još uvek tinejdžer i Partizan nema nameru da se olako odriče svojih beba. Ipak, tačno je da postoji interesovanje Fiorentine, ali i još nekih klubova. Međutim, cela priča o eventualnom transferu je daleko od realizacije", rekao je za Kurir funkcioner crno-belih.

Prema podacima specijalizovanog internet sajta Transfermarkt, trenutna tržišna vrednost Lazara Markovića je 600.000 evra. U Partizanu tvrde da ne pomišljaju da 17-godišnjeg centarfora prodaju ni za pet puta veću svotu.

"Vrednost na tržištu nema veze s visinom obeštećenja. Lazar ima višegodišnji ugovor pa bi, u slučaju da Partizan i odluči da ga proda, obeštećenje sigurno bilo pet do 10 puta veće od sume koju ste pomenuli. U svakom slučaju, ko bude želeo da ga kupi, moraće dobro da odreši kesu".

Inače, Partizan ima odličnu saradnju sa Fiorentinom u poslednjih nekoliko godina. Crno-beli su u Firencu prodali veliki broj mladih fudbalera. Iz Humske su na stadion Artemio Franki otišli Nikola Gulan, Stevan Jovetić, Adem Ljajić i Matija Nastasić.

Direktor kluba iz Firence Pantelo Korvino nedavno je u medijima nazvao Markovića novim Stevanom Jovetićem.

Zenit stao u red za Jovetića

 

Ruski šampion Zenit iz Sankt Peterburga još jedan je u nizu klubova koji su zainteresovani za crnogorskog fudbalera i napadača Fiorentine Stevana Jovetića, prenose ruski mediji. 

 

Trener Zenita, italijanski stručnjak Lućano Spaleti, odlično je upoznat sa kvalitetima Jovetića i poručio je upravi kluba da želi da ga dovede već u januarskom prelaznom roku.

 

Jovetiću ugovor sa Fiorentinom ističe u julu 2013. godine, a za njega se interesuju madridski Real i Čelsi. 

 

Uprava Fiorentine na čelu sa predsednikom Antonio Dela Valeom najavili su da će produžiti ugovor sa mladim Crnogorcem, ali je izvesno da oni ne mogu finansijski da pariraju Čelsiju i Zenitu.

 

Stevan Jovetić je započeo četvrtu sezonu u Fiorentini, u koju je stigao leta 2008. godine iz Partizana.

2024 © - Vesti online