Utorak 04.10.2011.
08:51 >> 12:38h
Srna

"Redžepi bolje da nađe ubicu, umesto što preti"

Šef pregovaračkog tima: Borislav Stefanović
 

Stefanović je za beogradske medije rekao da bi Redžepiju bilo bolje da pronađe ubicu, nego da preti specijalnim jedinicama Rosu na severu Kosova. On je osudio ubistvo Aleksandra Putnika i ranjavanje njegovog sina Dobrice.

Stefanović je zbog nepoverenja u kosovske policijske snage zatražio od Euleks policije da istraži to ubistvo koje je uznemirilo Srbe u pokrajini.

U albanskom selu Zrze kod Orahovca 2. oktobra ubijen je Aleksandar Putnik (51), a teško ranjen njegov sin Dobrica (23). Oni su napadnuti hicima u leđa iz pištolja i lovačke puške.

U Orahovcu i Velikoj Hoči živi oko 1 000 Srba. U poslednjih 12 godina ubijeno je 68 osoba, a Aleksandar Putnik je 69. posleratna žrtva.

Redžepi je najavio da će kosovska Vlada primeniti rigorozne mere 1. novembra, kada stupa na snagu dogovor Beograda i Prištine o uspostavljanju slobode kretanja, "kojim su obostrano prihvaćena putna i lična dokumenta"

Policija ispituje moguće svedoke ubistva Srbina

Istražioci Regionalne policije u Prizrenu koji rade na rešavanju ubistva Aleksandra Putnika i ranjavanja njegovog sina Dobrice nastavljaju da ispituju moguće
svedoke, rekli su danas predstavnici policije u Prizrenu.

Portparol Regionalne policije Veselj Gaši je za agenciju Beta rekao da se nastavlja intenzivna istraga.

"Ekipe istražilaca ispituju moguće svedoke ubistva, međutim, zbog istrage ne možemo dati bilo kakve informacije dokle se stiglo, jer bi time mogli da ometamo istragu", kazao je Gaši.

2024 © - Vesti online