Ponedeljak 03.10.2011.
15:51
Vestionline

"Orlovi" spremaju revanš Italijanima

"Orlovi" na mini pripremama u Staroj Pazovi

Poslednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija igra u petak protiv Italije na Marakani i narednog utorka u Mariboru protiv Slovenije.
 

Kalkulacija ima puno, ali jedno je sigurno, pobeda nad "azurima" nas vodi u baraž za kontinentalni šampionat, što je u ovom trenutku i cilj "orlova".

Fudbaler Mančester Sitija Aleksandar Kolarov rekao je da on i njegovi saigrači ozbiljno shvataju predstojeći duel.

"Italijanima ne znači mnogo ovaj meč, ali oni maju takvu reputaciju da neće doći u Beograd da nam prepuste bodove. Krajnje ozbiljno shvataju ovaj meč kao što i dolikuje jednom takvom nacionalnom timu" rekao je Kolarov i dodao da se ne plaši da bi u Beogradu mogao da se ponovi sličan scenario kakav je viđen u Đenovi i da očekuje veliku podršku navijača.

Pomoć publike očekuje i Neven Subotić koji je izgleda najnestrpljiviji da počne meč sa Italijanima.

"Jedva čekam da počne. Biće to svakako utakmica godine, prava prilika da im se revanširamo za onih 'sedam minuta' iz Đenove. Očekujem da uz pomoć publike na punoj Marakani, već u petak uveče overimo plasman u baraž", izjavio je Neven Subotić.

Štoper beloruskog BATE Borisova Aleksandar Simić, koji je prvi put sa najboljim fudbalerima Srbije nije krio oduševljenje što je u nacionalnom timu.

"San svakog fudbalera je da zaigra za svoju zemlju. Nadam se najboljem i protiv Italije i protiv Slovenije", rekao je Simić.

Prvi trening srpski fudbaleri odradiće danas od 17.15 časova i na njemu bi trebalo da budu svi pozvani osim golmana Bojana Šaranova koji dolazi sutra i Nemanje Vidića, koji će doputovati u četvrtak. U Staru Pazovu je doputovao i povređeni Milan Biševac, a moguće je da i on bude u konkurenciji za meč sa Slovenijom.

Utakmica protiv Italije igra se u petak od 20.45 na stadionu Marakana, dok je meč sa Slovencima zakazana četiri dana kasnije u Mariboru.

2024 © - Vesti online