Ponedeljak 03.10.2011.
14:12
Vestionline

Nove pretnje tužiocu Vukčeviću

Vladimir Vukčević i njegov zamenik konstantno dobijaju pretnje
 

Vukčeviću su tokom vikenda razbijena stakla na službenom automobilu, a Stankoviću su prošle sedmice upućivane pogrdne reči i to čak tokom suđenja.


U tužilaštvu sumnjaju da pretnje imaju veze sa procesom protiv 12 pripadnika paravojne formacije "Šakali", kojima se sudi za ratne zločine u selu "Ćuška".

Među optuženima je, kako navode u tužilaštvu, zavladala uznemirenost otkada se saznalo da će Tužilaštvo za ratne zločine uskoro pred sud izvesti svedoka pod zaštitom (svedok "PS"), koji ima saznanja o umešanosti optuženih u zločin u selu Ćuška, kada su tokom samo jednog dana, 14. maja 1999. godine, ubijena najmanje 44 albanska civila.

U petak se, tokom poslepodnevnog glavnog pretresa oko 17.30 časova u hodniku na prvom spratu dogodio incident povodom kojeg je intervenisala pravosudna straža.

Postupajući tužilac Stanković izašao je iz sudnice i u odlasku do kabineta, dok je prolazio pored lica koja su na suđenju bila u svojstvu publike, jedno lice mu se obratilo uvredljivom i provokativnom rečenicom. Pravosudni stražar je intervenisao, upozorio lice da je prekršilo pravila kućnog reda, potom ga zadržao i legitimisao.

Početkom prošle nedelje, zameniku Stankoviću su u sudnici tokom suđenja osobe iz publike upućivale pogrdne reči "džukelo", povodom čega je intervenisala i predsednica sudskog veća.

2024 © - Vesti online