Sreda 23.12.2009.
16:58
Vestionline

Nikolić: Završio sam sa reprezentacijom

Pivotmen Ratko Nikolić, izjavio je za "Sport" posle objavljivanja spiska selektora Seada Hasanefendića "da je reprezentacije za njega završena priča"i dodao da aktuelni selektor nije trebalo da ga stavlja ni među rezerve.
 

"Iznenađen jesam, ali mogao sam da naslutim ovako nešto. Sramota je da me niko ne pozove, da mi kaže za tu odluku. Ni takozvani selektor, ni ljudi iz Saveza. Ipak sam do skoro bio kapiten", rekao je Nikolić, koji je spisak igrača za EP čuo na aerodromu u Frankfurtu, čekajući let za Beograd.

On je posebno ljut zbog činjenice da cela "priča" oko njegovog povratka u nacionalni tim, sada izgleda kao farsa.

"Svestan sam toga da se pravila farsa.Verovatno misle da u oktobru namerno nisam došao na pripreme. Sve znam! Srećom, ovo mi je olakšalo odluku - za mene je reprezentacija završena priča", zaključio je Ratko Nikolić.

Član Monpeljea, Mladen Bojinović izjavio da ostaje uz nacionalni tim i u narednim akcijama, ako ga pozove selektor.

"Iznenađen jesam, jer nisam očekivao ovako nešto. Mislim da je trebalo da budem na spisku, ali život ide dalje. Ovo je kao jedna izgubljena utakmica. Srbija je moja zemlja, uvek sam bio tu, i biću tu za reprezentaciju. To što trenutno nisam, nije ništa strašno", rekao je Bojinović.

Upitan, da li bi u slučaju naknadnog poziva selektora, ipak sa statusom "rezerve" uskočio u sastav Srbije, Bojinović je kratko odgovorio: "Ja sam reprezentativac Srbije i tu je sve jasno".

Inače selektor Sead Hasanefendić je kao razlog za izostavljanje dvojice reprezentativaca objasnio da u ovom trenutku, ima igrače koji su spremniji od njih".

"Očekuju nas značajne, brojne utakmice, tako da nam trebaju spremni momci. Pre svega su u obzir došli oni koji su zadovoljili na pripremama u oktobru. Evo, recimo, Nikolić u oktobru nije ni bio, a Stojković je došao kao njegova zamena i odlično se pokazao. Na bekovskim pozicijama se dosta 'tražilo'. U oktobru, srednji bekovi se nisu proslavili. Imali su dva meseca da se nametnu igrama u klubu. Kroz to se videlo nešto drugo - da su rezerve nadmašile one koji su bili u prvom planu. Forsiraćemo igru sa Danijelom Anđelkovićem, a tražićemo još jednog koji će biti opasan, i koji će moći da odigra taktičke formacije, a takvih ima više", zaključio je Hasanefendić.

Okupljanje rukometnih reprezentativaca Srbije je 2. januara 2010.godine u Beogradu.

2024 © - Vesti online