Ponedeljak 03.10.2011.
15:39
Alo

Novi biseri Marijane Mateus

Marijana Mateus
 

U izgleda grčevitom pokušaju da se opravda za brojne lapsuse i "lapsuse", čuvena raspuštenica, lokalna spisateljica i internacionalna modna kreatorka, izrekla je niz zanimljivih rečenica.


Autorka književnog remek-dela "Amouage" se prvo požalila na to što novine objavljuju njene paparaco fotografije.


- Zaista nije lako da se nosite sa tim, ja samo odem na dva minuta da preparkiram auto iz pozorišta i da ne ponesem naočare i ključ i da nemam puno šminke i da vas neko sačeka, objavi paparaco sliku, vidi bez šminke. Kome je to bitno?

Zaista ste to lepo rekli, to je baš razapinjanje, ja se sa tim odlično nosim - pohvalila se Marijana, da bi zatim ukazala na beznačajnost jedne efemerne nauke - gramatike.


- Moram reći, ja svako jutro kad ustanem prvo što vidim je moj preskliping, zato i ne znam kako je drugim javnim ličnostima i onda čitam komentare, našli su mi grešku da li sam izgovorila BI ili BIH, našli su da li sam rekla pokazno ili... Mislim, prvo ja sam iz Vojvodine, a mi tamo drugačije izraze koristimo, drugo, ja koristim četiri jezika, a živim u tri države. Ja kada dođem ovde, vrlo sam brzopleta, spontana i smatram da sam elokventna i povređuju me te priče da li sam rekla ovako ili onako, ali meni je osmeh oružje za sve. Ipak treba ići svojim putem, postoje mediji, mediokriteti, koje vas žele omalovažiti - rezignirana je ova poslovna žena umetničke duše.


No, Marijana nije samo erudita - ona je i odlična domaćica.


- Ja sam sjajna u kuhinji, ja sam svoje dvadesete godine tamo provela, tada sam bila majka, supruga koja je živela između Amerike i Novog Sada, ja sam svoju decu, dvoje rodila u Americi, tako da, kada sam bila u Americi, ja sam svaki dan kuvala. Tada nije bio običaj da se ide po restoranima (?!).


Ja bih mogla nešto i sada da napravim. Ono što inače malo ko zna, ja sam završila srednju medicinsku, zubni tehničar. Mi smo dve godine radili sa malim nožićem, modelirali smo zube i ja tu veštinu malog noža i sečenje imam odlično u ruci. Kad krenem da radim nožićem, ljudi se iznenade. Kad mogu zub da napravim, mogu i krompir da isečem - poentirala je bivša supruga Miodraga Kostića i Lotara Mateusa, diplomirani pedagog i budući magistar modnog dizajna, koja, kako kaže, prave rezultate svog stvaranja očekuje tek za pet godina.

2024 © - Vesti online