Nedelja 02.10.2011.
20:56
Vestionline, Blic

Terzić: Devojke su pokazale veliko srce!

Odbojkašice Srbije na najvišem postolju

Najbolje odbojkašice Srbije nove su prvakinje Evrope, pošto su u finalu savladale Nemačku sa 3:2 u setovima.

"Svesni smo svega, i te kako smo svesni. Drago mi je što smo obradovali sve ove ljude kao i sami sebe. Naplatili smo sav trud koji je uložen u reprezentaciju poslednjih godina. Pre svih, čestitam devojkama koje su posle 2:1 za Nemačku i 6:0 u četvrtom setu preokrenule meč. Prava smo ekipa. Nemoguće je da jedan trener ili publika izvadi tim kod takvog rezultata. One su to učinile, imale su veliko srce, ipak su najbolje u Evropi i to pred ovakvom publikom", rekao je Terzić.

Jedna od najboljih ako ne i najbolja igračica u finalu Brižitka Molnar, istakla je da ova ekipa ima blistavu budućnost.

"Hvala svima koji su nas podržali. Publika je bila fenomenalna, ovakva ekipa može igrati i osvajati još medalja još mnogo godina. Verovali smo u najtežim trenucima da možemo do zlata i to nam se isplatilo", dodala je Molnarova.

Sanja Malagurski istakla je da je publika donela preokret.

"Uspele smo da se vratimo iz nemoguće situacije. Korak po korak došli smo do titule šampiona Evrope, zaslužili smo to posle ovakvog leta. Mnogo smo znoja prolili, ovo je bio kljujčni trenutak da nam se sve vrati. Nemice su uz nas najbolja ekipa Evrope", naglasila je Sanja.

Prema rečima Maje Ognjenović, najboljeg dizača turnira, teško je reći bilo šta u ovakvim trenucima.

"Vrlo težak meč, pre svega u psihičkom smislu. Uspele smo da se oporavimo posle Turske. Finale je bilo puno naboja. Čudo se desilo, ne znam kako smo izvukli ovo iz sebe. Kao izduvan balon smo bile posle Turske, ali nismo dozvolile da Nemice pobede u ovakvoj atmosferi. Teško je pobediti Srbiju u ovakvom ambijentu", rekla je Ognjenovićeva.

2024 © - Vesti online