Nedelja 02.10.2011.
18:17
Beta

Propao bojkot popisa u Novom Pazaru

Samo 55 Novopazaraca za sada odbilo da se popiše

Mahmutović je ocenio da je popis u Novom Pazaru gde je juče popisano oko 7.500 građana već postao tehnička stvar koja će se uspešno obavljati i narednih dana. Prema njegovim rečima, u Novom Pazaru je juče samo 55 građana odbilo popisivanje.

"Većina građana koja je odbila da se izjasni na popisu se u međuvremenu predomislila i pozvala popisivače da se vrate i obave posao. Građani su prepoznali da je to za njihovo dobro, jer je nemoguće da bilo ko pristane da otpiše sebe i članove svoje porodice", rekao je Mahmutović.

Muftija sandzački Muamer Zukorlić pozvao je prošle nedelje Bošnjake da bojkotuju popis stanovništva u Srbiji, koji je počeo juče i trajaće do 15. oktobra.

Predsednik Izvršnog odbora Narodnog veća Sandžaka Sead Šaćirović rekao je juče da popis stanovništva neće imati legitimitet bez obzira koliki bio odziv građana.

Popisivači će do 15. oktobra posećivati domaćinsta od 8 do 20 časova, a ukoliko ne zateknu nikoga, ostaviće poruku o narednom terminu dolaska. Ukoliko građanin odbije da se popiše i da podatke, moguća je novčana kazna od 20.000 do 50.000 dinara.

Prvi rezultati popisa - podaci o broju stanovnika i domaćinstava biće poznati 15. novembra. Naredni popis stanovništva predviđen je za 2021. godinu.

2024 © - Vesti online