Nedelja 02.10.2011.
17:43

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Hodža ili vudu vrač protiv malera

Jelena Karleuša ima zaštitu i od vudu magije

Od tada, tvrde upućeni, folk zvezde opsedaju vidovnjake, bele i crne magove i iscelitelje raznih vrsta. Što je kriza žešća, obrt na tržištu magle u Srbiji je sve veći. Sujeverje ne poznaje granice, tako da su među klijentima gospodara budućnosti i političari, sportisti, pevači, novinari lekari, profesori...


Estrada je valjak koji melje telo i dušu: ako ne želiš da poludiš, moraš da imaš svog psihijatra, astrologa ili gataru, tvrde pevačice koje nerado pričaju o svojim iskustvima s paranormalnim.


Mlada zvezda Granda Jelena Gerbec je zato ovih dana iznenadila sve priznanjem da je išla na skidanje vradžbina jer su je u poslednje vreme pratili razni maleri, a vrhunac je bio kada je sa koleginicom Jelenom Kostov bila u društvu biznismena Radosava Savatijevića Keneta, upravo u trenutku kad je on uhapšen na srpsko-bugarskoj granici.


- Sa koleginicom Sandrom Afrikom posetila sam jednu vračaru u Smederevu. Rekla mi je da su mi bačene čini. Sada treba da prođe nekoliko nedelja kako bi se skinula ta magija koja mi je napravljena. Možda to nekome deluje smešno, ali ja verujem u to i nadam se da će biti bolje - veli Jelena.

U REDU KOD VIDOVITE ZORKE

Vrač Nedeljko Dražić paralisao neprijatelje Željka Joksimovića

Proročica Zorka Pucar, poznatija kao Vidovita Zorka, imala je poduži spisak estradnih zvezda koji su je posećivale u njenoj vili na Banjici. Kada je uhapšena, imenovana je i pozvala ih je da svedoče u njenu korist, ali niko od njih se nije pojavio na sudu.

Vidovita Zorka je poznata i po tome što je otvorila prvi vidovnjački sajt na kome je, između ostalog, pisalo da "kada su u pitanju izlečive bolesti, kao na primer nervoza, rastavljeni brakovi, otklanjanje efekata crne magije, donošenje mira i spokojstva, pronalaženje nestalih članova familije - Zorka sve to radi".


Pevačica Nada Topčagić priznaje da veruje u vračare jer je odrasla u Bosni.
- Kad sam započinjala karijeru, jedna baba iz Modriče mi je bacala pasulj i prorekla veliku popularnost. Kako da ne verujem kad se sve obistinilo - kaže Nada.


Lepa Brena počela je da veruje u proročanstva kad joj je kao 13-godišnjoj devojčici jedan starac predvideo da će biti slavna i popularna kao Tito. Astrolog Milja Vujanović joj je još 1985. rekla da će sresti momka koji putuje po celom svetu, nosi belu uniformu i da će ga brzo zavoleti i s njim stati na ludi kamen. Pevačica se setila njenih reči tek kada je Slobodana - Bobu Živojinovića prvi put videla na teniskom terenu. Uoči spektakularnog koncerta u Bugarskoj 1989, kada se pred stotinama hiljada ljudi helikopterom spustila na stadion, Brena je upoznala čuvenu proročicu Vangu. Vanga joj je tada pokazala pasus iz knjige koju je napisala: "Pojaviće se u Bugarskoj, s neba, devojka srebrnoplave kose koja će toliko osvojiti Bugare da će je voleti kao svoju nacionalnu heroinu."


Milan Popović, verenik Severine Vučković, našao se u centru pažnje javnosti ne samo zbog ogromnog bogatstva, već i zbog medijskih tvrdnji da je "srpski kralj bakra" sujeveran i da ništa ne radi bez saveta svoje proročice. Kažu da je Milan uz konsultacije s astrolozima utvrdio i koji je datum najbolji za začeće njihovog deteta. Obavešteni se zaklinju da je po savetu proročice Milan srušio kuću pored čenejskog Salaša 137. Preporučila mu je da sagradi novu u obliku kornjače, bez oštrih uglova i četvrtastih oblika. Navodno, radnici koji su rušili kuću na nogavicama su morali da nose zvonca kako bi "rasterali zle duhove".

TAJANSTVENA PROROČICA

Milja Vujanović Predvidela svadbu Brene i Bobe
 

Nedavno je jedan tabloid objavio da je Seka Aleksić morala da otputuje van Srbije i potraži pomoć vudu vrača da bi skinula zamršenu magiju, koju joj je navodno bacio neko od zavidnih kolega. Seka je počela da nosi i crveni končić oko zgloba šake, a sada isti takav končić na nozi nosi i teniserka Jelena Janković.


- Ne znam zašto Jelena nosi končić, ja ga nosim samo kao ukras - objasnila je Seka.


Za pevačicu Svetlanu - Cecu Slavković priča se da je najbolje od svih upućena u tajne magije. Njen bivši dečko pevač Sandro Marković optužio je da je tražila pomoć hodže kada se njihova veza našla u krizi.


Bliski prijatelji pevačice Bube Miranović pričaju da je proklela gazdu restorana koji joj nije isplatio honorar i da se kletva obistinila. Gazda joj je dug doneo na kućni prag.
- Ne znam da li sam u dosluhu s višim silama, ali verujem da kletva može da ubije jer se sve vraća i plaća - objašnjava Buba.


Svojevremeno su jedne dnevne novine objavile sliku Cece Ražnatović u društvu markantne gospođe koju su nazivali njenom privatnom proročicom. Ceca se povodom toga nikada nije oglasila. Ali je zato beli mag Nedeljko Dražić u stopu pratio pevača Željka Joksimovića na jednoj njegovoj promociji.


- Te večeri je svuda bila prisutna crna magija . Video sam devojku i muškarca koje su platili ljubomorni pevači da naude Željku. Na svu sreću, mojom brzom reakcijom do toga nije došlo, prozreo sam njihove namere i paralisao ih - ispričao je Dražić.


Priča se da je pevačica Jellena svoju omiljenu proročicu povela na jedan festival u Tursku da bi joj gledala u karte i prognozira plasman.


- To su gluposti! Hrišćanka sam, verujem u Boga i nikada nisam tražila ni od koga da mi predvidi sudbinu, niti čita nekakve nekakve zapise. Svojim životom upravljam sama - rekla je Jellena.


Zli i ljubomorni jezici su proneli priču da je pevačica Suzana Jovanović navodno napravila napitak svom mužu Saši Popoviću da bi postala gazdarica Granda. Suzana je to odlučno demantovala i rekla da je zanima jedino astrologija.


Gledanje u šolju i karte uobičajena je zabava pevačica, ali ne libe se da pomoć zatraže od gatara ili belih magova. U vlaškim selima ima najviše vračara, pa se tamo često mogu videti estradne zvezde. Ipak, najradije krišom posećuju vidovnjake i bele i crne magove kad gostuju u inostranstvu. Tako niko nikada neće saznati šta su od magova tražili - skidanje čini ili katanac da vežu noge konkurenciji. 

Vradžbine ubile Kseniju i Filipa
Posle smrti pevačice Ksenije Pajčin i manekena Filipa Kapisode, estrada je počela da bruji kako ih je ubila crna magija.
- Mrzeli su ih zbog lepote, karijere... Mnogima koji su ih godinama poznavali bilo je čudno što su počeli se menjaju. Izgubili su onu životnu radost, optimizam, a umesto toga stalno su se dešavali neki problemi. Poslednje upozorenje bila je saobraćajna nesreća iz koje su se izvukli pukom srećom - priča jedan njihov prijatelj. 

 

Karleušu štiti Kubanac
Jelena Karleuša najavila je da će uskoro na tržište plasirati lutke sa svojim likom.
- Neminovno je da će pojedine koleginice koristiti te lutkice za vudu magiju. Na estradi ima mnogo divnih ljudi, ali ima i seljanki koje imaju svoje gatare i vračare! Taj polusvet će sigurno bockati JK lutku svim i svačim. Prvo će morati da je kupe. Na njihovu sreću, neće biti skupa. Poručujem im da imam zaštitu belog maga s Kube i da ne pokušavaju meni da naude jer će to biti povratna opruga, sebi će naneti zlo - kaže Jelena.

 

Čini posvađale Vendi i Zlatu
Svojevremeno je na estradi počeo pravi rat kad je Vesna Vukelić Vendi optužila Zlatu Petrović da se bavi crnom magijom.
- Bila sam prisutna kada je gatara rekla jednom mladiću da će umreti za dve godine ukoliko ne skine čini koje mu je bacila Zlata Petrović. Nije je poslušao i to se dogodilo - ispričala je Vendi, a Zlata uzvratila:
- Vendi priča gluposti, ali se mnogo ne potresam jer nisam prva koju je oklevetala. A kao drugo, šta će ona kod gatare? 


Kebin susret sa vanzemaljcima

Mediji su svojevremeno objavili da je pevač Dragan Kojić Keba imao bliski susret sa NLO. Navodno, Keba je ispričao jednom svom prijatelju da je tokom leta za Beč video čudnu letelicu. Prijatelj je brže-bolje to ispričao novinarima:
- Kojić tvrdi da mu je ovo treći put da "neko odozgo" pokušava da komunicira sa njim. Prvi put se to desilo kada je bio na početku karijere i kada se zatekao u rodnoj Loznici, gde je ugledao letelicu čudnog oblika.
Keba nije ni potvrdio, ni porekao ovu epizodu sa NLO.

Šaban izbegava vračare

Retko koja pevačica ili pevač za sebe mogu da kažu da im niko nikada nije gledao u šolju ili da nikada nisu pročitali svoj horoskop u novinama. Pričalo se da je Šaban Šaulić posetio gataru kada je bio u lošim odnosima sa svojom suprugom Gordanom.

Šaban Šaulić

- U stanju sam bio da prebijem novinare koji su izmislili tu laž. Ne zanimaju me vradžbine, ne volim da mi gatare gledaju u dlan ili bacaju karte, to su gluposti - veli Šaban.

Pevačica Maja Nikolić se zaklinje da nikada nije potražila pomoć vračare:

- Moj deda bio je svešteno lice, u našoj kući u Nišu bilo je zabranjeno da se bilo ko bavi nečim što liči na gatanje.

Zdravko Čolić kaže da ga zanima samo astrologija.

- Bio sam gost u u emisiji "U snu san" koju je vodila Dragana Katić, a njen gost astrolog rekao mi je da mi je planeta Saturn zadavala velike probleme, što je bilo tačno. Posle te emisije zainteresovao sam se za astrologiju.

Pevačica Mari Mari kaže za sebe da je racionalna devojka, da ne veruje u magiju i bacanje čini i da retko čita horoskop.

- Ako nešto crno što može da naudi i postoji, najbolja zaštita jeste ne verovati u to jer se magijske čini lepe samo za one koji se time bave - smatra Mari.

2024 © - Vesti online