Subota 01.10.2011.
12:41
Vestionline

Organizatori Parade: Vladu samo brine sopstveno d...

"Ne verujem da su bezbednosne procene bile toliko loše da Prajd nije mogao da se održi. Nije bilo političke volje za to", rekao je na konferenciji za novinare Goran Miletić iz Organizacionog odbora Parade.

Organizatori ne veruju da nije bilo bezbedno za održavanje parade

Jovanka Todorović takođe članica Organizacionog odbora, podsetila je na izjavu gradonačelnika Dragana Đilasa koji je prošle godine posle održane Parade ponosa rekao da je to bio jedan "tužan dan za grad Beograd" i ocenila da je današnji dan "tužan za sve".

Ona je dodala da je odlukom o zabrani učinjen "ne jedan, nego 100 koraka unazad, kada su u pitanju ljudska i manjinska prava" u Srbiji.

Član Organizacionog odbora Boban Stojanović kazao je da se u ovom slučaju nije radilo o nedostatku političke volje, jer "ova država ne postoji i njene institucije su šuplje".

"Političku elitu ne zanimaju politička prava, oni imaju samo jedan interes, a to je njihovo sopstveno d...", rekao je Stojanović.

Posle konferencije za novinare, članovi Organizacionog odbora “Parade ponosa” i dvadesetak aktivista blokiralo je oko 11.30 na nekoliko minuta saobraćaj u jednoj traci na Terazijama, u znak protesta zbog odluke države da zabrani održavanje Prajda.

Oni su izašli na ulicu i razvukli veliki transparent sa natpisom “Ljubav normalno” uzvikujući “Ljubav je ljudsko pravo”. To je bio, kako su rekli, njihov odgovor na zabranu održavanja ''Prajda''.


Posle nekoliko minuta oni su se povukli na trotoar. Ceo događaj obezbeđuju jake policijske snage, pa uprkos sporadičnim dobacivanjima “Ua, pederi”, nije bilo nikakvih incidenata.

2024 © - Vesti online