Petak 30.09.2011.
18:48
Beta

Čović: Pešić može da bude selektor

Svetislav Pešić: O timu treba da se razmišlja na duže

"Mislim da je to u interesu srpske košarke. Jedan ciklus je završen i treba da počne novi. Nema ljutnje. Svi imamo nekakav mandat u svom životu, ali ljudi moraju da budu ispoštovani i uvaženi. Ako je trenutno neko napravio možda neuspeh, ne treba da zaboravimo da je imao hiljadu uspeha", rekao je Čović.

On je dodao da se Pešić vratio među crveno-bele kao "emninentan trener sa visokim rezultatima".


"To daje pravo na ambicije i razmišljanje o najvećim mogućim rezultatima. Ništa ne može preko noći. Potrebno je vreme", rekao je Čović.


Trener crveno-belih, koji je i promoter opštine Pirot, rekao je da "pored zadovoljstva klub ima i obavezu da dolazi u gradove poput Pirota da igra utakmice, populariše košarku i da se mladi bave sportom".


"Tradicija ovakvih turnira mora da se nastavi. Tim pre što iduće godine košarkaški klub Pirot slavi svoj jubilej - 60 godina postojanja", dodao je Pešić.


Na pitanje da li je sastav Zvezde konačan, Pešić je rekao da je on u fazi selekcije i da se stvara godinama.


"O timu treba da se razmišlja na duže, da postoji plan kako se bira ekipa, kako se stvaraju uslovi i kako se stvara filozofija. Sada se stvara novi koncept kluba koji treba da bude savremen", kazao je on. 

2024 © - Vesti online