Petak 30.09.2011.
12:01
S. S. - Vesti - Foto: Vesti

Ništa bez dobrog komšije

Dobio 100 SFR: Aleksandar Čolić

Došao je iz obližnje Topole u koju se vratio iz Švajcarske nakon odlaska u zasluženu penziju.


- Dok je radio u Švajcarskoj, Bratimir je Aci donosio ili slao lekove. Čitao je u "Vestima" da smo u isto vreme suočeni sa teškim zdravstvenim i finansijskim problemima. Od kada je završio radni vek, s vremena na vreme dođe kod nas i donese novčani prilog. Aca mu se obraduje kao rođenom ocu, a meni su i Bratimir i svi donatori srcu dragi kao da su mi braća, sestre, ćerke ili sinovi, zavisno od njihovih godina - kaže 58-godišnja Ljiljana Čolić, koja je ostala bez posla kada je Acina bolest uzela maha i on poslat u invalidsku penziju od koje oboje žive.


I preživeli bi nekako, uz Ljiljaninu zaradu u sezonskim poslovima, da Aci nisu potrebni lekovi, kojih kod nas često nema, invalidska kolica i još mnogo toga što zahteva priroda njegove bolesti.


- Samo zahvaljujući čitaocima "Vesti" Aca i ja smo još živi i pri pameti - kaže majka Ljiljana.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online